U subotu, 30. studenoga ove godine u Budaševu je održan koncert pod nazivom „Ususret Božiću“ u organizaciji KUD – a Posavina iz Budaševa.
Već tradicionalno, KUD Posavina je domaćin ovog koncerta kroz koji okuplja ljude te njeguje tradiciju i običaje svog zavičaja.
Tako su se i ove subote u Budaševu okupili mali i veliki zaljubljenici u pjesmu i ples te duh dolazećih blagdana.
Koncert je otvorila Pjevačka skupina „Kraluž“ iz Budaševa predstavivši se tradicijskim božićnim pjesmama. U sklopu programa domaćini su se predstavili koreografijom slavonskih pjesama i plesova pod nazivom: Koliko je kolo veliko je“.

Dragi gosti na koncertu u Budaševu bili su i članovi Ličke izvorne skupine „Plješevica“ Zagreb koji njeguju folklornu baštinu svoga rodnog kraja.

Uvijek rado viđeni na koncertima KUD – a „Posavina“ su i učenici OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće“, mali folkloraši. Predstavili su se budaševskoj publici dječjim igrama i pjesmama posavskog zavičaja.

Gošće koncerta bile su i članice KUD – a Seljačka sloga Bobovac. Ono  što ih krasi i po čemu ih prepoznaju svi su upravo posebnost glasova i izvornost u interpretaciji, što su i  ovim nastupom pokazale budaševskoj publici.

Svi sudionici programa u svoje su nastupe uz božićne pjesme uvrstili i sadržaje tradicijskih pjesama svjetovnog karaktera tako da je sadržaj koncerta doista bio raznolik i svatko je mogao uživati u nekom glazbenom sadržaju.