Danas su mještani Topolovca proslavili Dan mjesta i blagdan mučeništva svetog Ivana Krstitelja, u narodu poznat i kao Glavosijek svetog Ivana Krstitelja.
Slavlje je počelo svečanom procesijom od križa s početka mjesta u kojoj su sudjelovali mještani, predstavnici udruga i Mjesnog odbora Topolovac predvođeni župnikom Krešimirom Bulićem.

Po dolasku na Sajmište, pred kapelicu koja nosi ime svetog Ivana Krstitelja, održana je kraća zajednička molitva, a potom polaganje vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima.
Vijence su položili predstavnici Sisačko – moslavačke županije i grada Siska, Mjesnog odbora Topolovac i Budaševo, predstavnici braniteljskih udruga te udruga koje djeluju u Topolovcu.

Svečano misno slavlje predvodio je domaći župnik, vlč. Krešimir Bulić, a liturgijsko pjevanje animirao je Kapelski zbor sv. Ivana Krstitelja iz Topolovca.
Po završetku mise, djeca iz Topolovca izvela su kraći scenski prikaz o životu i smrti Ivana Krstitelja. Druženje je nastavljeno uz domjenak koji su, za sve okupljene, organizirali vrijedni Topolovčani.

 

Foto: Damir Bevanda