Župan Ivan Celjak predvodio je u ponedjeljak, 1. svibnja 2023. godine, izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije u odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja vojno-redarstvene operacije „Bljesak“. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, počast braniteljima odana je kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana te kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.

„VRO Bljesak je, uz akciju Oluja, najveća pobjeda Hrvatske vojske i Hrvatske policije u Domovinskom ratu. Kroz akcije Bljesak i Oluju, hrvatski branitelji su nam omogućili slobodu i neovisnost. Danas se prisjećamo hrvatskih branitelja koji su podnijeli veliku žrtvu za našu slobodu. Sisačko-moslavačka županija vodi posebnu skrb o hrvatskim braniteljima i trenutno opremamo objekt u Tomislavovoj ulici u Sisku u kojem će biti trajni postav iz vremena Domovinskog rata kako bi mlađe generacije mogle učiti o tome što se događalo u Domovinskom ratu i kako su njihovi očevi i djedovi stvarali našu domovinu“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

Obilježavanje je nastavljeno u Novom Pračnu gdje je izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije odalo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima te Siščanima koji su 1. svibnja 1995. godine kod nogometnog igrališta NK Zmaj poginuli od tenkovske granate za vrijeme napada na Sisak.