Tehnička škola Sisak provela je projekt mobilnosti ‘Stručnom praksom u EU do kompetencija za tržište rada’ čime povećavaju kompetenciju učenika s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

Stručna praksa odrađena je u dva termina tijekom studenog u talijanskom gradu Bolonji. Prisustvovalo je ukupno 45 učenika podijeljenih u dvije grupe, zanimanja strojarski računalni tehničar, tehničar za električne strojeve s primjenjenim računalstvom, tehničar za elektroniku, tehničar za računalstvo i ekološki tehničar.

Ravnatelj Tehničke škole Davor Malović, dip. ing. ističe kako primarni cilj ovog projekta je povećanje znanja struke te stjecanje novih znanja i vještina temeljnih na iskustvu praktičnog rada u poduzećima, te najavljuje kako će se ova praksa punoviti i u budućnosti. U školskoj godini 2018/1019. 38 učenika Tehničke škole putovati će na stručnu praksu u Bolonju i u Bragu u Portugal.

Projekt je financiran iz programa ERASMUS+ a ove godine Sisačko-moslavačka županija pomogla je u financiranju ovog projekta sa 160.000 kuna.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, dip.ing.arh. pozdravio je sve nazočne i započeo govor riječima podrške vrijednim učenicima. Napominje kako županija prati korak s tehnologijom i svakako će i u budućnosti podržavati i pomagati mlade ljude u izgranji njihove budućnosti, kao dokaz tome navodi izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Novskoj.

Autor i voditelj projekta Soela, profesor Stevče Arsoski još jednom poziva sve građane grada Siska na 6. solarnu manifestaciju koja će se održati 08.06. i 09.06. 2018. godine u centru grada Siska.

08.06.2018.

– 10:00 sati : Izložba električnih i hibridnih vozila 

–  14:00 sati u hotelu Panonija: Konferencija o elektičnim i solarnim vozilima s ciljem predstavljanja svemirske tehnologije u čiji program je među prvima ušla upravo Tehnička škola Sisak

09.06.2018. 

09:00 sati: predstavljanje ekipa 

– 10:00 sati: start utrke