Odlučeno je: Sportska dvorana na Zelenom brijegu postaje tvornica za 317 djelatnika


PRVOTRAVANJSKA ŠALA

Zbog teške situacije koja je zadesila Sisak i okolicu i pojave novog investitora koji želi pomoći potresom pogođenom području, Grad Sisak je donio odluku da se nova sportska dvorana prenamjeni u poslovni prostor – tvornicu. Austrijska grupa Spielwarenbannert AG spremna je preuzeti objekt te investirati u prenamjenu i opremanje kompletnog interijera za tvorničku djelatnost te kako kažu zaposliti 317 djelatnika. Gradonačelnica ističe da je u socijaldemokraciji radnik na prvom mjestu i da će za poboljšanje sportske infrastrukture koristiti EU fondove koji se otvaraju u narednom razdoblju, a ne podizanjem kredita kao do sada.

Obzirom da se dvorana nalazi  u “Komunalnoj zoni” koju je izgradila bivša HDZ-ova vlast, oporba pozdravlja prenamjenu te ističu da se taj prostor nije smio prenamjeniti za sport, već isključivo za gospodarstvo i povećanje zaposlenosti u Sisku.

Podsjetimo, objekt je izgrađen na sjeverozapadnom ulazu u Sisak na prostoru predviđenom za proizvodnju, trgovinu, usluge i drugo. Prostor između velikih stambenih četvrti, riječne luke, robnog i carinskog terminala kao i glavnog gradskog kolodvora. Zona je potpuno opremljena i adresa je nekoliko važnijih tvrtki proizvodne i prodajne djelatnosti a također nudi usluge poput Hrvatske Pošte ili CVH. Nadamo se da će prenamjena ići glatko.