Sezona je bobičastog voća, stoga je pravo vrijeme da se zasladite  slasticama poput voćnog biskvita i cheesecake tortice.

Voćni biskvit

Potrebni sastojci:

3 jaja

17 dkg šećera (može i manje, ovisno o slatkoći voća)

17 dkg glatkog brašna

Pola kg bobičastog voća

Možete koristiti mješano bobičasto voće ili zasebno po želji jagode, ribizle, ogrozde, kupine, maline itd.

Upute po koracima

Mikserom pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Kada su jaja svijetle boje i u potpunosti pjenasta, potrebno je lagano umješati brašno i dodati voće.

Biskvit uliti u okrugli nauljeni kalup. Peći ga cca 5 minuta na 200 stupnjeva i ovisno o pečnici, 30 minuta na 175 stupnjeva. Biskvit je gotov kada dobije lijepu zlatnu boju.

Cheesecake šumsko voće

Podloga za tortu

220 g petit keksa

125 g maslaca

2 velike žlice meda

Kekse samljeti u mlinčiću ili valjkom za tijesto. Dodati otopljeni maslac i dvije žlice meda te dobro izmješati. Smjesu utapkati na dno okruglog kalupa za tortu i staviti u frižider da se hladi.


Krema od sira

500 g ABC sira

3 dcl vrhnja za šlag

160 g šećera u prahu

sok pola limuna

1 vrećica želatine

ABC sir i šećer u prahu razraditi mikserom. Dodati istučeni šlag, sok od limete i dobro izmješati. Na kraju dodati razrađenu želatinu po uputama na pakiranju i sve dobro još jednom izmješati kako bi želatina bila ravnomjerno raspoređena. Gotovu kremu namazati na podlogu od keksa, meda i maslaca, poravnati i vratiti u frižider.


Krema od šumskog voća

450-600g voća (iz iskustva najbolje je koristi zamrznuto voće, bobičasto)

2 dcl vode

4 velike žlice šećera

2 vanil šećera

1 vrećica želatine

Voću dodati vodu, šećer i vanil šećer. Pustiti da zavri na laganoj vatri. Pazite da voće ne prekuhate jer će izgubiti formu. Dodati vrećicu želatine bez dodatne obrade i dobro izmješati. Dobiveni sok s voćem ostaviti da se ohladi te ga zatim preliti preko kolača i vratiti u frižider najbolje preko noći.