Sezona je bobičastog voća, stoga je pravo vrijeme da se zasladite slasticama poput voćnog biskvita i cheesecake tortice.
Voćni biskvit
Potrebni sastojci:
3 jaja
17 dkg šećera (može i manje, ovisno o slatkoći voća)
17 dkg glatkog brašna
Pola kg bobičastog voća
Možete koristiti mješano bobičasto voće ili zasebno po želji jagode, ribizle, ogrozde, kupine, maline itd.
Upute po koracima
Mikserom pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Kada su jaja svijetle boje i u potpunosti pjenasta, potrebno je lagano umješati brašno i dodati voće.
Biskvit uliti u okrugli nauljeni kalup. Peći ga cca 5 minuta na 200 stupnjeva i ovisno o pečnici, 30 minuta na 175 stupnjeva. Biskvit je gotov kada dobije lijepu zlatnu boju.
Cheesecake šumsko voće
Podloga za tortu
220 g petit keksa
125 g maslaca
2 velike žlice meda
Kekse samljeti u mlinčiću ili valjkom za tijesto. Dodati otopljeni maslac i dvije žlice meda te dobro izmješati. Smjesu utapkati na dno okruglog kalupa za tortu i staviti u frižider da se hladi.
Krema od sira
500 g ABC sira
3 dcl vrhnja za šlag
160 g šećera u prahu
sok pola limuna
1 vrećica želatine
ABC sir i šećer u prahu razraditi mikserom. Dodati istučeni šlag, sok od limete i dobro izmješati. Na kraju dodati razrađenu želatinu po uputama na pakiranju i sve dobro još jednom izmješati kako bi želatina bila ravnomjerno raspoređena. Gotovu kremu namazati na podlogu od keksa, meda i maslaca, poravnati i vratiti u frižider.
Krema od šumskog voća
450-600g voća (iz iskustva najbolje je koristi zamrznuto voće, bobičasto)
2 dcl vode
4 velike žlice šećera
2 vanil šećera
1 vrećica želatine
Voću dodati vodu, šećer i vanil šećer. Pustiti da zavri na laganoj vatri. Pazite da voće ne prekuhate jer će izgubiti formu. Dodati vrećicu želatine bez dodatne obrade i dobro izmješati. Dobiveni sok s voćem ostaviti da se ohladi te ga zatim preliti preko kolača i vratiti u frižider najbolje preko noći.