Ivan Markeš, Mario Vavro i Domagoj Buden, tim koji je Hrvatskoj donio ekipno zlato sa Svjetskog kupa u disciplini složeni luk odigranom danas u Berlinu.

U konkurenciji streličara iz 45 zemalja Francuze su rezultatom 235:232 izbacili još u eliminacijama, potom Italiju 233:229 te svjetsku velesilu SAD-a rezultatom 235:233

Tri puta su bili četvrti, zatim su sezonu započeli rušenjem europskog rekorda, da bi danas osvojili zlato!

 

 

Nakon povratka slijedi odmor do 05.08.2018. kada se u Sisku održava prvenstvo Hrvatske u FIELD natjecanju gdje će se odlučiti tko ide u Italiju na SP.

Mario Vavro

Rođen je 1998. u Sisku, gdje je pohađao Opću sisačku gimnaziju. Studij računarstva pohađao je na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Streličarstvom se počeo profesionalno baviti od 2005. godine.

Osvojio je prvo mjesto na svjetskom FIELD prvenstvu 2014. godine u juniorskoj kategoriji, ostvario europski rekord u seniorskoj kategoriji 2015. godine, prvo mjesto na Europskom dvoranskom prvenstvu 2013. godine u juniorskoj kategoriji, dvije pobjede na Europskom grand prixu za 2014. i 2015. godinu te pobjedu na Berlin openu 2014. godine.
Godine 2017. prelazi iz Siscije u Streličarski klub Samobor te postaje državni prvak u dvorani i na otvorenom (FIELD streličarstvo).

Bio je jedini hrvatski streličar koji je u natjecanju složenim lukom izborio nastup na Ljetnoj univerzijadi u tajvanskom Taipeiju krajem kolovoza iste godine. Nakon uspješnog prednatjecanja s 695 krugova (4. mjesto), u završnici Univerzijade osvojio je brončano odličje.[3] Do bronce je došao pobjedom nad Korejcem Kim Taeyoon-om, osvajačem srebra sa prethodne Univerzijade. U raspucavanju za ulazak u borbu za zlato izgubio je za lošiji krug.Njegova bronca bila je ujedno i prvo odličje za Hrvatsku na tom izdanju Univerzijade.

Ljubitelj je metal glazbe i volonter u Udruzi mladih Siska.

 

POREDAK

 

Foto: Mario Vavro, Facebook