Protekli vikend, točnije u subotu, 28.svibnja, dok se jedni karatistipripremaju za Balkansko prvenstvo, drugi pak za Europsko prvenstvo, troje malih hrabrih Tigrića odlučilo je napustiti bazu i uputiti se na put za Karlovac zajedno sa svojim trenerom Igorom Lovrekovićem.

U Sportskoj dvorani Mladost, okupilo se tristotinjak karatista iz 40 klubova iz Hrvatske te susjednih nam država Srbije i Slovenije. KK Tigar Sisak na ovom natjecanju su predstavili Lucija Ferčić, Lana Kiš i Domagoj Marić, te se kući vratili sa 100%-tnim uspjehom.

Nakon ozljede koja je mladu Luciju Ferčić udaljila sa borilišta na neko vrijeme, ona se vratila i pokazala da je željna novih pobjeda. U kategoriji djevojčica 9-10g (-35kg) sjajna Luce uspješno se probila do samog finala. Borila se hrabro i srčano, ali je pobjeda ipak pripala protivnici. Osvojivši srebrnu medalju Luce je pokazala da se na nju treba itekako računati u naredno vrijeme.

Izvrsna Lana Kiš, odlučila je još jednom provjeriti svoju spremnost za Balkansko prvenstvo. Okitila se sa dvije sjajne srebrne medalje u kategorijama djevojčice 9-10g (+43) i djevojčice 11-12g (-54kg) i time nam je dala naslutiti da sprema nešto veliko za BP.

Malo manje uspješan, ali jednako sjajan bio je i Domagoj Marić koji se također u Sisak vratio sa odličjem, ali brončanog sjaja. U kategoriji dječaka 11-12g (+54g) Domagoj se probio do polufinala koje je, nažalost, izgubio, ali to je bilo dovoljno da i on nađe svoje mjesto na tronu.

Dok su tigrići brali medalje u Karlovcu, Korina Klarić nastupila je na Postojna Open-u te u kadetskoj kategoriji osvojila fantastično srebro,

Još je jedan uspješan vikend iza sisačkih Tigrića, a naše misli i pogledi se sele prema Beogradu, gdje se već sljedeći vikend održava Balkansko prvenstvo na kojem će nastupiti 7 malih Tigrića iz Siska. Želimo im puno uspjeha na tom prvenstvu!

Izvor, foto: KK “Tigar” Sisak