Prvi sisački sajam cvijeća postavljen je davne 1967 . godine u prostoru Vatrogasnog doma Sisak. Glavni je inicijator bio Ivica Kovačić, sisački novinar koji je uz pomoć Srećka Steinburga i Turističkog društva Sisak, a po uzoru na sajam u Zagrebu okupio domaće i inozemne cvjećare i proizvođače bilja i cvijeća.

Tradicionalni Sajam cvijeća ove godine održat će se od 10. do 16. svibnja na Šetnici Slave Striegla. Na ovogodišnjem sajmu bit će izložene cvjetne instalacije djece iz sisačkih osnovnih škola i vrtića, a tradicionalno sudjeluju i trgovačka društva u vlasništvu grada Siska.

Posjetitelji svake godine, pa tako i ove, mogu razgledati bogatu ponudu izlagača, a cilj je kod ljudi potaknuti i stvaranje kulture uređenja prostora u kojem svakodnevno borave, bilo da se radi o okućnicama ili stambenim prostorima.
Osim cvjetne ponude, Sajam i ove godine nudi bogat kulturno-umjetnički, edukativni i zabavni program. Tako će na ovogodišnjem Sajmu biti izložene i cvjetne instalacije djece iz sisačkih osnovnih škola i vrtića, a Gradski muzej Sisak, NKČ V. Gotovac Sisak i Dom kulture KKV ispunit će program kreativnim radionicama za djecu, predstavljanjem slikovnica te izvedbom dječjih predstava.

Izvor: domkkv.hr
Foto: domkkv.hr