Aktivnosti u mjestima Letovanić, Stari Brod i Farkašić

U mjestima Letovanić, Stari Brod i Farkašić, koja su uz rijeku Kupu pogođena poplavom, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke su tijekom jučerašnjeg dana, 13. ožujka, obišli i pritekli u pomoć najugroženijim obiteljima pomažući u premještanju osobnih stvari i namještaja na suho i sigurno mjesto.

Isto tako, u suradnji sa djelatnicima Crvenog križa i pripadnicima Specijalističkog tima za spašavanje iz vode, dostavili su pitku vodu i hranu ugroženim obiteljima.

Poplave i klizišta u Hrvatskoj Kostajnici i Kuljanima

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica su jučer zajedno s djelatnicima Crvenog križa čamcem obišli poplavljeno područje Hrvatske Kostajnice. Tamo su jednoj majci i kćeri, čija je kuća okružena vodom, dostavili hranu. Obiđeno je i mjesto Kuljani, koje je sa svih strana okruženo vodom i potpuno odsječeno, a koje su obišli i policijski službenici Policijske postaje Dvor.

Jučer je oko 14 sati, u Ulici Stari put u Hrvatskoj Kostajnici najvjerojatnije zbog trenutačnih vremenskih neprilika, natopljenosti tla od topljenja snijega, došlo do odrona zemlje s brda i klizišta. Od odrona velike količine zemlje u potpunosti je za sada srušeno sedam kuća, dok je jedna napukla i nagnula se. Tri kuće su bile nenaseljene, dok su iz drugih ukućani uspjeli na vrijeme izaći te nitko nije ozlijeđen. S obzirom da je klizište još uvijek aktivno, policijski službenici mjesto događaja do daljnjega osiguravaju radi zaštite ljudskih života i imovine.

U popodnevnim satima poplavljeno područje Hrvatske Kostajnice obišao je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a održan je sastanak Kriznog stožera na kojemu su uz premijera i članove Županijskog kriznog stožera sudjelovali i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirko Šundov te načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Fotografija: MUP, PU Sisak