Sara Pejak, mlada kuglačica iz Siska, ostvarila je impresivne rezultate na XV. Svjetskom prvenstvu održanom u Varaždinu. Svojim iznimnim nastupima, Sara je osvojila ekipno drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju.

U tandemu s kolegicom Paulom Polanščak, Sara je također postigla značajan uspjeh, osvojivši treće mjesto i brončanu medalju. Ono što čini njihov tandem još značajnijim je obaranje svjetskog rekorda srušenih čunjeva – njih dvije su uspjele srušiti čak 174 čunja.

Ali tu nije kraj njezinim uspjesima. U pojedinačnoj konkurenciji, Sara je briljirala i osvojila prvo mjesto – zlatnu medalju. Njeno izvanredno srušenih 604 čunja bilo je dovoljno da je istakne na sam vrh svjetskog prvenstva.

Ovi izvanredni rezultati svjedoče o talentu i predanosti mlade kuglačice Sare Pejak. Njezina pobjeda na Svjetskom prvenstvu ne samo da je donijela slavu njoj osobno, već i promovirala Hrvatsku kao zemlju s iznimnim sportskim potencijalom. S ponosom čestitamo Sari na njezinim izvanrednim postignućima i radujemo se budućim uspjesima koje će ona sigurno donijeti.