Jesu li ove mlade žene postale veteranke jednog od najljepših sportova na svijetu ili za to još imaju vremena?

U današnje vrijeme puno se raspravlja o tome koji bi sportovi bili idealni za mlade djevojke i one koje se tek planiraju baviti sportom.
Ako ćete pitati ove mlade žene, u jedan glas će reći : odbojkom.

Tko su uopće one i zbog čega ćemo ovaj kratak članak posvetiti upravo njima?  Odgovor je jednostavan: zato što je to najmanje što možemo učiniti za njih koje su u ovom sportu više od 15 godina. Svaka od njih počela je s treniranjem na nagovor prijateljice ili iz čiste znatiželje. I sve zbog „jednog nagovora“ one su u ovom sportu ostale do danas.
Sada u ulogama uspješnih poslovnih žena u različitim sustavima obrazovanja, agronomije, ekonomije, zdravstva, ostvarene s druge strane u ulogama majki,  2 puta tjedno, a u ljetnom razdoblju i skoro svaki dan, svoje slobodno vrijeme ostavljaju na parketima nekih od sportskih dvorana. U vrijeme njihovog aktivnog bavljenja ovim sportom, punile su novinske stupce klupskim uspjesima i nerijetko se izdvajale kao jedne od sportskih nada kluba, županije i zemlje za koju su igrali.
Prezimena poput Štefančić, Kovačević, Matković, Kudelić, Adamović, Devčić, Videc, Čubrilo, Hodžić samo su neka od njih. Kao i klubovi poput Metalca, Metavala, Siska, trenera i trenerica; Ćutuk, Radošević, Čubelić, Matković i Komljenović, ovisno o vremenu kada su igrale.

I onda se nije igralo ni treniralo kao sada. U njihovo vrijeme, usudimo se napisati, bilo je bitnije s kim ćeš sjediti u kombiju ili busu na putu do grada u kojem vas čeka protivnička ekipa, nego koliko ćeš novaca dobiti i hoće li ti biti isplaćena sportska stipendija.

One su igrale srcem. Igrale su za trenutak u kojem će na semaforu biti ispisana njihova pobjeda u setovima ili sudac zviždaljkom označiti kraj utakmice ili samo vrijeme odmora.

Odbojkašice ili veteranke ovog sporta po mnogočemu mogle bi biti primjer svima koji se trenutno njime aktivno bave. Još uvijek igraju srcem kao nekada. Svaki put daju i više nego što mogu, jer drugačije gledaju na stvari i svijet oko sebe. One su možda veteranke po godinama koje imaju, ali po igračkim sposobnostima jako su blizu aktivnih seniorki koje su u svakodnevnim treninzima.

Stoga, ako vidite i ovo ljeto glasne, vedre, vesele i igrački raspoložene „veteranke“ ne zaboravite da su upravo one ispisale jednu stranicu povijesti najljepšeg sporta na svijetu ; odbojke.

Izvor: IT