Zgradu Doma za starije osobe Glina, na kojoj se intenzivno provode radovi obnove, obišli su ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima.
Stari dio građevine, budući je građen prije uvođenja protupotresnih normi, nije izdržao udar potresa od 29. prosinca 2020, dok novoizgrađeni dio nije pretrpio značajna oštećenja.
U zajedničkoj suradnji Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Stožera i Sisačko-moslavačke županije vrlo brzo su osigurana sredstva iz državnog proračuna jer objekti iz područja socijalne skrbi nisu prihvatljivi za Fond solidarnosti.

Prilikom posjeta i obilaska Doma za starije osobe u Glini ministar Marin Piletić izrazio je zadovoljstvo radi dobre dinamike radova te naglasio:“Jedan od mojih prvih poteza kao ministra, a u dogovoru s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom i županom Ivanom Celjakom je upravo ova investicija. Županija je provela postupak javne nabave, a ministarstvo osigurava sredstva u iznosu od 9,6 milijuna kuna. Na ovaj način želimo pomoći i olakšati Županiji obnovu svih javnih objekata koji su stradali u potresu“.
Puni kapacitet Doma je 79 korisnika, koji su odmah istog dana nakon potresa evakuirani u Lječilište Topusko. Danas ih se tamo nalazi 59 i djelatnici Doma im osiguravaju svu potrebnu njegu i skrb.

Prilikom obilaska, zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova izrazio je župan Ivan Celjak: “Važno mi je da stalno pratimo i kontroliramo tijek radova i zadovoljstvo mi je što radovi idu dobrom dinamikom te prema riječima izvođača očekujemo završetak radova prije roka.
Rok je ožujak iduće godine, ali vjerujemo da će se korisnici Doma vratiti i ranije. Iznimno nam je važno da su sredstva uz pomoć ministra Piletića i potpredsjednika Vlade, ministra Medveda osigurana iz državnog proračuna kako bismo mogli obnoviti ovaj objekt brzo i kvalitetno“.

Župan Celjak ovom prilikom podsjetio je kako je Županija na području Gline do sada obnovila preko ŽUC-a ceste u Novom Selu Glinskom i Majskim Poljanama, zatim most u Majskim Poljanama koji je uz obnovu i proširen za 3 metra, sanirano je klizište u Hađeru koje je ugrožavalo 20-tak kuća i prometovanje županijskom cestom. Županija uskoro potpisuje ugovor za cjelovitu obnovu Srednje škole Glina u vrijednosti 18,5 milijuna kuna. Isto tako prije nekoliko dana potpisan je ugovor za obnovu Doma zdravlja u Glini i izvođači se uvode u radove. U vrlo kratkom roku bit će završeno i krovište na sportskoj školskoj dvorani OŠ Glina koje u jednakom omjeru financiraju Županija i Grad. Za rad svih zdravstvenih ustanova Županija je osigurala sigurne, čvrste i stabilne objekte na području Gline. Isto tako vodi se briga i o najmlađima.

Za vrijeme prošlih zimskih praznika Županija je u centru grada postavila klizalište kako bi mali Glinjani bar nakratko zaboravili katastrofe potresa. Isto tako Županija je osigurala i ljetne radosti tako što će 45 učenika OŠ Glina uskoro ići na besplatno ljetovanje u Split.
Obilasku radova na obnovi Doma, uz ostale, nazočio je zamjenik župana Mihael Jurić, gradonačelnik Gline Ivan Janković, ravnateljica Doma Renata Tominović Ceković sa suradnicima, županijski pročelnici Sanja Mioković i Darjan Vlahov i predstavnici izvođača radova.