Prošlog četvrtka, 29. studenog, u Dječjem vrtiću Svete Marije Magdalene u Selima, bilo je doista živo. U ozračju vremena priprave za blagdane, održana je radionica izrade adventskih vjenčića u kojoj su sudjelovali najmlađi polaznici vrtića, njihovi roditelji i odgojiteljice.
Tijekom rada u radionici nastali su sasvim posebni vjenčići koje su mališani ponijeli u svoje domove kako bi upravo na njima upalili prvu adventsku svijeću u obitelji.
Bila je to odlična prilika za bolje međusobno upoznavanje, ali i kvalitetno druženje uz stvaranje nečega lijepoga, što nosi pečat osobnosti pa je stoga osobito vrijedno.
Ovo je tek prva od brojnih aktivnosti koje su vrijedne odgojiteljice vrtića pripremile i na kojima će raditi do Božića. U aktivnosti će i dalje uključivati obitelji svojih malenih polaznika, ali i druge institucije i pojedince.
„Ovo predbožićno vrijeme je ponajprije vrijeme ljubavi, zajedništva i nesebičnosti kad svi, čak i mi odrasli, na tren postajemo djeca i kad nas iznutra dodirne Božja ljubav. Danas smo na ovom mjestu obogaćeni zajedništvom, međusobnim pomaganjem i ljubavlju, a djeca su ponosna na svoje uratke te im je veliko veselje ispunilo srce, a onda i nama, gledajući tu njihovu radost“ – rekla je ravnateljica vrtića Vesna Katarić, s. Krešimira.

Foto: Dječji vrtić Svete Marije Magdalene Sela