Pri samom završetku su radovi uređenja još jednog objekta u sustavu zdravstvene skrbi, ambulante Doma zdravlja SMŽ u sisačkom naselju Topolovac.

Radove unutarnjeg i vanjskog uređenja ambulante financira Sisačko-moslavačka županija, a radove je danas obišao i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima te državnim tajnikom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagojem Orlićem.

„Pri samom su kraju radovi na uređenju Doma zdravlja SMŽ u Topolovcu. Izvršeni su radovi na krovištu, izmijenjena je stolarija, a uređena je i unutrašnjost zgrade. Preostaju još sitni radovi u unutarnjem prostoru te na osiguranju kvalitetnijeg pristupa za osobe smanjene pokretljivosti i osobe s invaliditetom. Vrijednost radova je 294 tisuće EUR. U ovoj zgradi se nalaze ordinacije dentalne i obiteljske medicine koje posjećuje oko 3000 pacijenata“, rekao je župan Ivan Celjak.

Uz ravnateljicu Doma zdravlja SMŽ Sanju Habek, zadovoljstvo radovima iskazala je i dr. Renata Martinato koja u ovim prostorima radi više od 35 godina.

“Zahvaljujem Sisačko-moslavačkoj županiji, posebno županu, na ovom ulaganju. Uređenje ambulante omogućit će puno bolji i kvalitetniji rad i ugodniji boravak našim pacijentima što je najvažnije“, istaknula je doktorica.

Radovi uređenja ambulante obuhvaćaju postavljanje novog krovišta i PVC stolarije, uređenje unutarnjih prostorija i sanitarnih čvorova, ugradnju pristupne rampe za osobe smanjene pokretljivosti, ugradnju nove rasvjete te uređenje vanjske ovojnice objekta.

POVIJESNA ULAGANJA U ŽUPANIJSKI ZDRAVSTVENI SUSTAV

U sklopu sustava primarne zdravstvene zaštite Sisačko-moslavačka županija je do sada obnovila i uredila zgradu Doma zdravlja SMŽ u Glini te ambulante u Žažini, Jabukovcu, Galdovu i Kratečkom. Pred samim završetkom su radovi obnove Doma zdravlja SMŽ u Sisku, obnavljaju se ambulante u Sisak-Capragu, Sunji i Dvoru, a u Petrinji se gradi nova zgrada Doma zdravlja.

„Obnavljamo cijeli naš zdravstveni sustav primarne i sekundarne zaštite, jer želimo osigurati najkvalitetnije uvjete za rad liječnicima, medicinskom osoblju i pratećem nemedicinskom osoblju kako bi pružali što kvalitetnije usluge svim našim pacijentima“, ističe župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija obnavlja i kompleks Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, a za županijski zdravstveni sustav nabavljena je i najmodernija oprema vrijedna 7,8 milijuna EUR.

„Što se tiče bolničkog sustava, zgrada nove interne je pred završetkom i trebala bi biti dovršena početkom travnja. Odličnim tempom napreduje i zgrada pedijatrije i zgrada nove bolničke kuhinje koju povezujemo podzemnim toplim hodnikom sa središnjim paviljonom. U tijeku su radovi na zgradi Odjela patologije i citologije i na obnovi stare interne. Očekujemo da će sve zgrade unutar kruga bolnice u Sisku biti dovršene ove godine“, zaključio je župan.