Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine organizira, po uzoru na onaj u Međugorju, Mladifest u Hrvatskoj. Četvrti po redu održat će se od 17. do 19. lipnja u Voloderu pod geslom „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?“. Okupljenim novinarima 4. Mladifest Hrvatska predstavili su u utorak, 7. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku biskup Vlado Košić, povjerenik za pastoral mladih i župnik u Voloderu vlč. Marijan Štingl i predsjednik Komicija Gospe Snježne iz Petrinje Vlado Sučec. Tom prigodom moglo se čuti sve o intenzivnim pripremama koje su u tijeku i zanimljivom programu koji sve očekuje. Posjetitelji će tako moći čuti brojna zanimljiva svjedočanstva i kateheze, sudjelovati na misnim slavljima i molitvenom programu te koncertima duhovne glazbe.

Sva tri dana program započinje u 15.30 sati, a ovogodišnji Mladifest Hrvatska, u petak 17. lipnja, svjedočanstvom otvaraju Marin Periš i Marijeta Martić, dok će katehezu održati fra Goran Azinović. Misno slavlje u 19 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Nakon mise slijedi koncert duhovne glazbe. Domaćini iz Volodera su pripremili 4. koncert “Ljiljani – pjesma za nebesa – revolucija“. Nastupaju Ivana Husar Mlinac, Stjepan Lach i Marina Matošević, Katarina Martin Kutnar, Afterlife i Eva Vukina.

Drugog dana u programu održat će se predstavljanje biskupijske zajednice Marijne legije, a zatim slijedi svjedočanstvo Zlatka Krznarića i Wernera Ilića. Misno slavlje u 19 sati predvodit će bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Nakon mise slijedi čašćenje križa te glazbeno-scenski prikaz Pasija „Da nisi i ti učenik toga čovjeka?“.

Posljednji dan, održat će se predstavljanje biskupijske zajednice iz Volodera, a slijedi svjedočanstvo
Krunoslava Crkvenca, Antonia Blaževića i Stijepe Gleđa Markosa koji će i održati koncert duhovne glazbe nakon mise u 19 sati.

Online prijenos uživo cijeloga programa moći će se pratiti na Facebooku Mladifest Hrvatska i Sisačke biskupije, a više detaljnije o 4. Mladifestu u narednim danima moći će se pronaći na stranicama mladifesthrvatska.marijinalegijapetrinja.com

Sisački biskup Vlado Košić pozvao je sve mlade i one koji se tako osjećaju da dođu u Voloder iskusiti ovo zajedništvo molitve i pjesme, zajedničkog slavljenja svete mise i međusobnog obogaćivanja svjedočanstvima kako bi još više ojačali svoju vjeru.

(SV)