Župan Ivan Celjak je u srijedu, 29. prosinca 2021. godine, pratio posjet predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, koji je zajedno s velikim brojem ministara sudjelovao u obilježavanju godišnjice razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Posjet premijera je počeo u petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“, gdje je nazočio sastanku Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom.

Dio ovog sastanka bilo je potpisivanje ugovora i sporazuma projekata važnih za oporavak Sisačko-moslavačke županije. Župan Ivan Celjak je s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom potpisao dva ugovora, prvi o izgradnji nove sportske dvorane, pristupne ceste i rekonstrukcije Srednje škole Petrinja, a drugi o izgradnji nove zgrade Ekonomske škole Sisak. Župan je pak s dekanom Građevinskog fakulteta u Zagrebu Stjepanom Lakušićem potpisao sporazum o otvaranju izvanrednog studija građevinarstva u Sisku.

Nakon sastanka Stožera premijer i svi dužnosnici obišli su poduzetnički centar „Centar novog života“ u Petrinji, gdje su petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otkrili ploču ovog poduzetničkog centra. Visoki su gosti produžili do petrinjske župne crkve Sv. Lovre, gdje je svetu misu za sve žrtve razornog potresa predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Uslijedio je obilazak kontejnerskog naselja u Petrinji, dječjeg vrtića „Petrinjčica“ u izgradnji i novoizgrađene športske dvorane OŠ Mate Lovraka.

Svoj boravak na potresom pogođenom području predsjednik Vlade RH je završio u Sisku, posjetom Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“, gdje je obišao izložbu „Budućnost nakon potresa“ u prigodi 125 obljetnice osnutka bolnice i upoznao se s aktualnim trenutkom ove županijske ustanove, o kojem je, kao i o planovima za budućnost i još bolju zdravstvenu skrb, predsjedniku Vlade govorio ravnatelj bolnice, dr. Tomislav Dujmenović.