Župan Ivan Celjak je u srijedu, 13. srpnja 2022. godine, na sisačkom groblju Viktorovac odao počast Đuri Brodarcu, prvom sisačko-moslavačkom županu, koji je preminuo 2011. godine.

Župan Celjak, koji zbog drugih obveza nije mogao sudjelovati u prije dogovorenom protokolu, odao je počast ranije, zapalivši svijeću i kratko se pomolivši nad grobom Đure Brodarca.

Župan Celjak je u ovoj prigodi dao sljedeću izjavu: „Đuro Brodarac je bio prvi župan Sisačko-moslavačke županije i kao čelnik županije ustrojavao je županijsku upravu, ali isto tako Đuro Brodarac je bio jedan od hrabrih ljudi koji su stvarali našu Domovinu. Bio je zaljubljenik u nogomet, u sport, a bio je i predsjednik našeg najstarijeg nogometnog kluba HNK Segesta. Za vrijeme sportskog djelovanja Đure Brodarca, Segesta je igrala u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Nogometnim zaljubljenicima, Đuro Brodarac je poznat i po tome što je bio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.“

Počast pokojnom prvom županu odali su prijatelji, poštovatelji i suradnici, za Sisačko-moslavačku županiju učinili su to predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić i zamjenik župana Mihael Jurić, a molitvu je predvodio vlč. Ivan Faletar.