Nakon što je na 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska usvojen prijedlog Odluke o restrukturiranju trgovačkih društava u vlasništvu Grada Siska iz kojeg se može iščitati ukupno smanjenje 54 zaposlena u gradskim tvrtkama i Auto prometa Sisak za kojeg se navodi smanjenje čak 15 ljudi na održavanju, na stranicama Grada pronašli smo informaciju o povećanju plaća vozačima za 5 %.

S obzirom na predložena smanjenja broja radnika u Auto prometu Sisak, iznenađujuća je objava o povećanju plaća vozačima za 5 % i to od 20. lipnja kada stupaju na snagu izmjene u Pravilniku o radu u ovom trgovačkom društvu.

“Povećava se naknada za prijeđeni kilometar u iznosu od 40 %, čime se plaća vozačima autobusa povećava u prosjeku za 5 %” – stoji na službenim stranicama Grada Siska.

Dalje, na stranicama Grada Siska navodi se kako su dobri poslovni rezultati omogućili u travnju  potpisivanje  kolektivnog  ugovora, kojim su zadržana postojeća prava dosad propisana Pravilnikom o radu. Kolektivnim ugovorom, potpisanim na četiri godine, dogovoreni su uskrsnica u iznosu 300 kuna i božićnica u iznosu 500 kuna te 400 kuna za poklon djetetu.

Prošlog tjedna mnoge je uzburkala vijest i o najavljenom restrukturiranju trgovačkih društava u vlasništvu Grada Siska bilo kroz Holding ili CDU (Centar dijeljenih usluga).

Dokument sa sjednice i cijeli program možete pročitati Ovdje .

Nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća, ni Vodoopskrba Kupa d.o.o. i Sisački vodovod d.o.o. neće nastaviti poslovanje kakvo su imale do sada, naime usvojena je Odluka o suglasnosti na pripajanje Trgovačkog društva Vodoopskrba Kupa d.o.o. Trgovačkom društvu Sisački vodovod d.o.o. .

Nema informacija o povećanju plaća i u drugim trgovačkim društvima niti iz kojeg razloga nemaju potpisane kolektivne ugovore i prava kao kolege u Auto prometu. S obzirom da je istaknuto dobro poslovanje Auto prometa Sisak, možda i ostala društva objave pozitivno poslovanje pa i njihove radnike iznenadi ovako ugodna vijest.

Ostaje vidjeti u kojem smjeru će ići proces restrukturiranja trgovačkih društava.


Foto:Pixabay.com