U sklopu Segestine inicijative unaprjeđivanja sportske infrastrukture u manjim sredinama u Sisačko-moslavačkoj županiji, u ponedjeljak 26.veljače 2018.godine  je na Gradskom stadionu u Sisku,  u salonu HNK Segeste ,održano inicijalno predavanje za sve zainteresirane predstavnike klubova i lokalne samouprave.

Potencijalni korisnici saznali su koje su mogućnosti te kako se prijaviti na natječaj za povlačenje bespovratnih sredstava iz Europske Unije kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., a koji na raspolaganju godišnje ima 330 milijuna eura. Svi sudionici su aktivno sudjelovali u raspravi, a svojim su konkretnim pitanjima i primjerima jasno dali do znanja da interes i ideje itekako postoje – stoji u službenom priopćenju „Stare Dame“.

Svi zainteresirani su pokazali da im je stalo da u svojim sredinama naprave pomak u smjeru razvoja nogometne infrastrukture. Iz kluba kažu da je bilo i onih koji se nisu odazvali pozivu te naglašavaju da se nadaju da će i oni shvatiti svoju odgovornost upravljanja klubovima i priključiti se te pokušati ostvariti pomake u svojim sredinama što im je svakako i dužnost. HNK Segesta im i dalje stoji na raspolaganju i koordinaciji u tom smislu – priopćili su iz najstarijeg nogometnog kluba u RH..

Sve prisutne uvodnim govorom pozdravio je predsjednik HNK Segesta Sisak Marko Medarić te je istaknuo kako se Segesta kao nositelj kvalitete nogometa u županiji stavila na raspolaganje svim klubovima s ciljem unaprjeđenja infrastrukture i svojim primjerom pokazala kako se, kada postoji dobra volja i znanje, stvari mogu pozitivno pokrenuti.

Tvrtka Uljanik i direktor Vedran Banaj prezentirali su sve mogućnosti koje projekt obuhvaća te su upoznali sve prisutne sa zahtjevima i potrebama kako bi se jedan takav projekt realizirao. Odgovoreno je na niz pitanja te su dane i sugestije za daljnje korake.

Iz HNK Segesta Sisak najavljuju da će i dalje nastaviti sa aktivnostima vezanima za napredak i promociju nogometa u Sisačko-moslavačkoj županiji, a sve u smjeru popularizacije i podizanja kvalitete sporta uopće

Vjerujemo da će inicijativa biti prepoznata i od strane Hrvatskog nogometnog saveza, koji bi se sasvim sigurno trebao zauzeti za realizaciju ovakvih projekata, koji budućim generacijama omogućavaju bavljenje najpopularnijim sportom na svijetu.