Nakon što se u proteklih 12 godina “Siscia jazz & blues festival” profilirao u jedinstvenu glazbenu manifestaciju kojom je Sisak dobio posebno mjesto na jazz karti Europe, u petak je najavljeno 13. izdanje festivala, koji će se održati od 20. lipnja do 11. srpnja.

Začetnik i organizator festivala, vlasnik Siscia jazz cluba Damir Kukuruzović najavio je da će ove godine na osam koncerata nastupiti neka od poznatijih svjetskih jazz imena, te mladi, još nedovoljno afirmirani glazbenici.

“Naš klub i festival posebni su po tome što je ovdje glazba na prvom mjestu, a ne samo podrška drugim manifestacijama. Osim toga, zahvaljujući prijateljima i osobnim vezama uspijevamo dovesti vrhunske jazziste, jer inače cijenu njihova gostovanja, unatoč sponzorstvu Ministarstva kulture, Grada Siska, Sisačko-moslavačke županije i Ine, ne bi mogli platiti”, rekao je Kukuruzović.

Ove će godine na festivalu nastupiti Mirokado orkestar, Kristijan Beluhan & Julije Njikoš Quartet, Songkillers, Matea Lovričević & Friends, Swingover Band, Gaja Udović & Just Friends, The Greenhil Boys, Martine Thomas & Black Coffee, te Stochelo Rosenberg i Damir Kukuruzović Django group.

Kako je na konferencjiji za novinare napomenuo virtuoz na violini Bruno Urlić, posebna će mu čast biti nastup s Rosenbergom, koji se ubraja među vodeće svjetske gitariste.

Osim nastupa na sisačkom festivalu, Kukuruzovićev Django group sve je traženiji na jazz sceni, pa već ima ugovorene nastupe za slijedeću godinu. Uz koncerte sa Zoranom Predinom najavljen je i koncert 23. studenoga u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinaskog s uglednim nizozemskim gitaristom Paulusom Schaeferom.