” Ne možete raditi velike stvari. Možete raditi samo male stvari s velikom ljubavlju. ”

( Majka Tereza )

Danas je u Udruzi Betlehem Sisak bilo vrlo svečano. Održano je otvorenje Kuće života „ Emanuel „. U svijetu današnjice koji uglavnom vrvi ne baš pozitivnim vijestima, ovaj današnji događaj  nešto je što ulijeva nadu, radost i spoznaju kako je Bogu sve moguće jer je iznad svega i svih, nenadmašiv u ljubavi za sve koji ga ljube i koji mu se utječu.

Udruga Betlehem Sisak nastala kao podružnica Udruge Betlehem koju je 2002.g. u Karlovcu osnovao pater Marko Kornelije Glogović. Udruga broji 18 podružnica.

Podružnica u Sisku postoji već 5 godina tijekom kojih je u svome apostolatu i predanome radu uz pomoć Gospodina te veliku podršku Sisačke biskupije otvorila, prije 3 i pol godine, Kuću maloga Isusa kroz koju je do sada prošlo 10 majki i 12 djece.

Udruga se osim o majkama bez podrške društva i bližnjih brine i o mnogim obiteljima s više djece koje nisu same u mogućnosti financijski zadovoljiti potrebe iste te djece.
Jedan od važnih, realiziranih ciljeva udruge Betlehem ovdje u Sisku je svakako i grobnica za nerođenu djecu u koju roditelji koji su izgubili svoje začeto dijete prije nego što je ugledalo ovaj svijet mogu to isto dijete dostojanstveno pokopati na mjestu na kome potom mogu tugovati, moliti, ojačati svoju vjeru i nadu u ponovni susret.
Božjom providnošću kupljena je kuća života Emanuel, čiji je smještajni kapacitet dostatan za 8 majki i njihovu djecu. U kući će majkama biti pružena materijalna, duhovna i psihološka podrška. Cilj je da se majke ovdje osjećaju voljenima, sigurnima  i prihvaćenima.
Udruga neprestano širi svoje aktivnosti i apostolat, a sve s ciljem bolje skrbi za svoje štićenike. Pokrenut je tako projekt „ Eko – vrt „ , u kome se vrši uzgoj voća i povrća za vlastite potrebe upravo od strane korisnika udruge .
Udruga Betlehem financira se isključivo donacijama, dio financijske pomoći pristiže od ljudi koji žive izvan granica naše domovine, stoga je daljnji cilj i plan rada razvijanje socijalnih usluga za samohrane majke i trudnice te razvijanje svijesti o važnosti majčinstva i kršćanskog odgoja djece.

Današnja svečanost je započela u 10 sati kratkim predstavljanjem rada Udruge te pozdravnim govorom predsjednice gđe Ive Grgurinović u kome je zahvalila svima koji su pomagali i pomažu plemenite nakane i rad ove Udruge.

Pozivu domaćina odazvali su se brojni predstavnici crkvenih i svjetovnih vlasti i organizacija te gosti iz podružnica Udruge Betlehem iz drugih gradova naše domovine.

Pod okriljem Udruge Betlehem, utočište u sasvim posebnim trenutcima svoga života našle su mlade majke. Jedna od majki koje su spas i utočište pronašle upravo u Kući malog Isusa, Dora Tea Vidas,  podijelila je svoje emotivno svjedočenje sa svima prisutnima.

O radu Udruge Betlehem i ciljevima za budući rad te o potrebi pomoći ljudima u nevolji, susosjećanju i brizi za potrebite govorio je zatim osnivač i duhovnik Udruge Betlehem pater Marko Glogović.

U prigodnom glazbeno – scenskom programu sudjelovali su djeca iz župe Budaševo, kao i članovi zajednice mladih Srce Isusovo.

 

Nakon prigodnog programa, poticajne riječi, poruku ljubavi, vjere i nade prisutnima je uputio i mons. Vlado Košić, sisački biskup koji je nakog toga blagoslovio Kuću života „ Emanuel „. Druženje je nastavljeno razgledavanjem kuće, domjenkom i zajedničkom pjesmom svih prisutnih te slavljenjem Gospodina.