OŠ Vjenceslava Novaka u Zagrebu pokrenula je akciju „Val dobrote“ te prikupila više od 23 tisuće kuna koje su odlučili donirati OŠ Ivana Kukuljevića iz Siska.

Krajem prosinca prošle godine područje Sisačko-moslavačke županije pogodio je razoran potres u kojemu su stradali brojni građevinski objekti, među njima i oni obrazovnih ustanova. Predstavnici OŠ Vjenceslava Novaka 27. travnja su kolegama u OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku uručili donaciju prikupljenu u humanitarnoj akciji „Val dobrote“. Ravnateljici sisačke škole, Željki Birač, donaciju je uručio kolega iz zagrebačke Žarko Ćorić, a okviru ove akcije školi u Sisku koja je oštećena u potresu te ima crvenu naljepnicu uplaćeno je 23.645,00 kuna. Osim novčane pomoći, prikupljene su i školske potrepštine poput bilježnica, bojica, flomastera i slično. Kako u priopćenju navode iz OŠ Vjenceslava Novaka u Zagrebu, ravnatelji obje škole ovu su donaciju označili početkom inicijative „Val dobrote“, kojom pozivaju i sve ostale osnovne i srednje škole, ali i sve pojedince i tvrtke, da nastave donirati u područja pogođena potresom na Banovini.

– Ideja o pokretanju humanitarne akcije kojom bismo željeli pomoći stradalo područje Banovine rodila se tijekom sastanka Vijeća roditelja škole, gdje je jednoglasno usvojena. Ideja naših roditelja, učenika i djelatnika bila je, ne samo jednokratno pomoći, već svojim primjerom pokrenuti val dobrote kojim će i ostale škole i edukacijske ustanove pokrenuti slične akcije i pokušati umnogostručiti snagu koju imamo kao školska zajednica. Pokrenutim valom želimo podići vidljivost ove inicijative i nastaviti pomagati ovom teško stradalom području, koje je i dalje razrušeno i čiji su stanovnici i dalje u velikim problemima, a o kojima se u medijima sve manje piše. Kao nastavak akcije, danas nominiramo naše prijatelje iz Osnovne škole Žuti brijeg iz Zagreba da nastave započeti val dobrote, odaberu kome će donirati prikupljena sredstva te da po završenoj akciji nominiraju sljedeću školu koja će nastaviti val. Također pozivamo i sve ostale škole da se uključe u ovu akciju, kaže ravnatelj Ćorić.

U OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku oduševljeni su ovom gestom
– Sretni smo i zahvalni što znamo da u ovim teškim trenucima netko misli na nas, želi nam pomoći i daje nam nadu da ćemo ipak nekako uspjeti urediti našu školu. Ovom prilikom zahvaljujem se, u ime svih naših učenika i djelatnika, ravnatelju OŠ Vjenceslava Novaka Žarku Ćoriću i njegovim suradnicima, svim učiteljima, učenicima OŠ Vjenceslava Novaka i njihovim roditeljima te svima onima koji su svojim prilozima doprinijeli ovoj uplati, kaže ravnateljica Birač.

Izvor: srednja.hr
Foto: facebook Ekonomska škola Sisak