Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 23. lipnja 2022. godine, u sjedištu Sisačko-moslavačke županije održao sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivanom Serdarom i suradnicima. Tema ovog radnog sastanka bila je obnova domova za starije osobe na području županije i proširenje njihovih kapaciteta.

Na području SMŽ, koja ima visoku prosječnu dob stanovnika, dakle velike potrebe za mjestima u domovima, djeluju domovi za starije i nemoćne osobe u Sisku i Petrinji, Dom za starije osobe Glina i Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja.
U Domu za starije i nemoćne osobe Sisak u kojem je smješteno 240 korisnika trenutno su u punom zamahu radovi obnove, koji obuhvaćaju uređenje i energetsku obnovu fasada, te unutarnju sanaciju posljedica potresa i uređenje soba korisnika. Vrijednost ovih radova je nešto više od 7 milijuna kuna, u cijelosti pokrivenih sredstvima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

1. srpnja 2022. počinje s i radom Odjel za Alzheimer i ostale demencije, kapaciteta 14 korisnika, kojeg su također obišli župan, ministar i ravnatelj sa suradnicima.
U tijeku je i provedba Projekta EU – Dnevni centar za starije i nemoćne osobe u Novskoj u vrijednosti 83 milijuna kuna.

Nakon završetka radova obnove na Domu za starije i nemoćne u Sisku, zgradu će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje predati u vlasništvo Sisačko-moslavačkoj županiji.