Obavijest potrošačima – u čokoladi otkriveni komadići metalne žice!


U Hrvatskoj agenciji za hranu izdali su obavijest kako Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda DmBio čokoladne pločice s kokosom 40g.

“Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda DmBio organske čokoladne pločice s kokosom 40g, oznake barkoda 4 010 355 346117, najbolje upotrijebiti do: 17.04.2019, podrijetlom iz Njemačke, zbog moguće prisutnosti metalnih komadića žice.

Uvoznik proizvoda, koji ga putem svojih prodavaonica stavlja na tržište, je tvrtka: dm-drogerie markt d.o.o. Kovinska 5a Zagreb.

Postoji mogućnost da proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta dm-drogerie markt d.o.o. Kovinska 5a, Zagreb:
https://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homepage/odnosi_s_javnoscu/objave_za_medije/1261804/povlacenje_dmbio_plocica_kokos_tamna_cokolada.html

Uvoznik i stavlja na tržište: dm-drogerie markt d.o.o. Kovinska 5a Zagreb,
Podrijetlo proizvoda: Njemačka

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.”

Izvor: hah.hr