Danas je u zgradi Sisačko-moslavačke županije predstavnicima osnovnih i srednjih škola podijeljeno 100 komada MAKERbuino setova za nastavu tehničke kulture kako bi se učenici iz prve ruke mogli informirati i učiti o razvoju jedne od vodećih industrija, gaming industrija.

Župan Ivo Žinić sa zamjenicima Ivanom Celjakom i Romanom Rosavcem medijima je predstavio izum mladog karlovačkog izumitelja Alberta Gajšaka, MAKERbuino – igraću konzolu.

Konzola se isporučuje u sitnim dijelovima koje je potrebno sastaviti, a učenici se pri tome informiraju, uče programiranju, elektronici i razvoju novih tehnologija.

“Ovo je izuzetno dobar način za učenje, posebno u području tehničke kulture i informatike, koji su razlog za razvoj deficitarnog STEM područja” – istaknuo je župan Žinić.

U suradnji s Zajednicom tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije dogovorena je podjela po 20 setova školama i podružnicama Centara izvrsnosti Zajednice tehničke kulture SMŽ koji pokazuju značajan interes za tehničku kulturu: Tehnička škola Sisak, Osnovna škola Popovača, Osnovna škola Dvor, Podružnica Centra izvrsnosti Kutina i Podružnica Centra izvrsnosti Sisak.(smž.hr)

Ovo je prilika mladima da uče i razvijaju svoja znanja na području programiranja i tehnologije, a budući je gaming industrija vrlo razvijen i dobro plaćen posao, možda se upravo u jednoj od ovih škola osmisli i neka nova konzola. Učenici će zasigurno biti sretni ovim novim i zanimljivim pristupom učenja.

Foto:smz.hr, makerbuino.com