U Sisku će se od 28. do 30. 09. 2023. održati konferencija gospodarstvenika hrvatskog porijekla koji žive i rade u inozemstvu, a koju organizira Udruga Meeting G2 u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Konferencijom MEETING G2.9 poslovno povezujemo domovinu i iseljeništvo, a sastojat će se od 10-ak panela, s 40-ak vrhunskih govornika, predavača i stručnjaka.

Između 40-ak vrhunskih govornika poslušajte i inspirativne priče o Nizozemskoj i njezinom inovativnom pristupu povezivanju s prirodom kroz kanale, vrtove leptira i održive biodomove. Udruga KroNland, u suradnji s nizozemskim i hrvatskim kolegama, donosi uzbudljive i inovativne projekte koji mogu promijeniti i poboljšati sliku Banovine.

Udruga KroNland

Program Green people – building with nature

Kanali koji dišu život Zamislite zemlju koja se bori s izazovima vezanim uz vodu i stvara kanale koji ne samo da olakšavaju riječni transport, već također mijenjaju krajolike i načine života. Upravo je to postigla Nizozemska! Stručnjaci iz ove razvijene zapadnoeuropske zemlje podijelit će s nama svoje iskustvo pretvaranja zemlje u kanale i kako su se nosili s prirodnim izazovima dok su ih iskorištavali za dobrobit svoje zajednice.

Vrt leptira na Banovini Sisačko-moslavačka županija idealno je područje za razvoj ambiciozne ideje – izgradnje divovskog vrta leptira, inspiriranog sličnim projektima u svijetu. Nizozemski gosti predstavit će nam ovu atraktivnu projektnu ideju koja obogaćuje bioraznolikost i potiče turističku znatiželju. Saznat ćemo koje su prednosti takvih vrtova i kako oni mogu pozitivno utjecati na okoliš i lokalno gospodarstvo.

Izgradnja bio domova Udruga KroNland uvodi inovativan pristup povezivanju tržišta rada s obrazovnim sustavom i tehnološkim napretkom. Inspirirana nizozemskim pristupom, ova udruga studentima omogućuje stvaranje uvjeta za ostanak i život u rodnom gradu kroz edukaciju o održivim tehnologijama i gradnju biokuća. Upoznat ćemo se s njihovim radom i kako pametna integracija resursa može potaknuti lokalni razvoj.

Svi naši gosti iz Nizozemske koji će s nama podijeliti svoje iskustvo i znanje imaju osiguran smještaj i putovanje zahvaljujući velikodušnoj financijskoj potpori Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj kroz program “Green People – Building with Nature”. Hvala vam!

Tekst preuzet s internetske stranice http://www.meeting-g2.com