” Luka i prijatelji ” u Lonjskom polju


Snimanje emisije ” Luka i prijatelji “

 

Suradnja OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće i Parka prirode Lonjsko polje traje već dugi niz godina, što je i prirodno uzevši u obzir da se dio škole nalazi u samom Parku prirode.

Tako je 28. ožujka ove godine u Čigoču snimana emisija „ Luka i prijatelji „ čiji su glavni protagonisti učenici 4., 5. i 6. razreda iz Gušća, g. Davor Anzil ,stručni suradnik i edukator PP Lonjsko polje te Luka Bulić i snimateljska ekipa HRT – a.

Poziv i z Parka prirode došao je u školu i odmah je prihvaćen. Djeca iz škole, vođena učiteljicom prirode i biologije Natašom Knežević tog su 28.ožujka na zanimljiv način progovorila o znamenitostima iz prirode i okoliša Lonjskog polja.

Početak snimanja bio je u Info centru Čigoč. Daljnje aktivnosti predstavljene su u voćnjaku u Čigoču na edukativnoj igri  Rodina pustolovina – koja pokazuje put rode od Čigoča do Afrike.

Snimalo se potom na imanju obitelji Sučić. Na spomenutom imanju nalazi se 7 aktivnih rodinih gnijezda, kao i Etno – zbirka koja sadrži vrijedne predmete iz zavičaja.

Na imanju obitelji Jurić gostima su predstavljene plemenite pasmine konja, Hrvatski posavac i Hladnokrvnjak čijim uzgojem se bavi g. Srećko Jurić . Predstavljene su i konjske zaprege koje se uprežu za razne manifestacije u Posavini.

Snimanje je završeno na zadovoljstvo školaraca i gostiju s HRT – a. Park prirode Lonjsko polje predstavljen je riječima njegovih najmlađih stanovnika.
Emisija će biti emitirana 22. travnja povodom obilježavanja Dana naše planete.