Trenutno je najteže stanje u Jasenovcu,  a ugroženo je i naselje Mlaka. Na teren je upućeno dodatnih 20 pumpi . – Trenutno radimo na sprečavanju plavljenja ceste prema Brezovici. Vatrogasci su cijelu noć radili na ovom području i nastojali spriječiti veću štetu – rekao je zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Mijo Brlečić.

Jučer ujutro obavljena je smjena ljudi koji su bili raspoređeni na ugroženim dijelovima grada Petrinje i okolice, a gdje su sudjelovali u ispumpavanju vode iz obiteljskih kuća, izradi zečjih nasipa, te su pružali pomoć ugroženom stanovništvu.
Izvanredna dislokacija DVD Stupnik koja je s ukupno 11 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila upućena 11. ožujka, završila je povratkom u Općinu Stupnik u 12:30 sati, dana 18. ožujka.

Tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci sa područja VZG Kutine zbog izlijevanja rijeke Ilove na području mjesta Ilova radili su na punjenju vreća pijeskom i gradnji zečjih nasipa. Vatrogasci su na području mjesta Trebež, Jasenovac i Letovanić, zajedno s Hrvatskom vojskom, radili na aktivnostima zaštite obrane od poplava.

Izvor: HVZ

Iz HGSS-a poručuju kako je na širem području Novske raspoređeno  10 interventnih timova za spašavanje na vodi. Šest timova pruža pomoć oko Mlake, jedan tim  dežura u slučaju hitnih intervencija, a tri tima su u pričuvi. Iz Karlovca su stigla i dva ronioca koja preventivno pregledavaju nasip i rade na sanaciji kritičnih točaka.

Foto: HGSS