Donosimo recept za jedan od najpopularnijih ljetnih kolača. Obzirom na vrućinu, nudimo vam recept za cheesecake bez pečenja. Jednostavno i brzo!! Da je izuzetno ukusno-to već znate!
Sastojci:
Ovu tortu od sira ćemo podijeliti u dva dijela – podlogu i kremu.
Podloga
250 grama mljevenih keksa (Petit Beurre, čajni kolutići i slični keksi bez nadjeva)
100 – 150 grama omekšanog ili otopljenog maslaca ili margarina
Šećer (nije obavezan jer su keksi već zaslađeni)
Krema
500 grama krem ili svježeg sira (na primjer Philadelphia)
250 mililitara vrhnja za šlag
Jedan vanilin šećer ili nekoliko kapi arome vanilije
Šećer (nije obavezno, no ako želite, stavite 3-4 žlice)
Priprema
Prvo ćemo pripremiti podlogu.
Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem (i šećerom, ako ste ga odlučili dodati) i dobivenom smjesom rukama obložite kalup za torte koji ste prethodno namastili maslacem. Želite da vam smjesa na dnu bude malo deblja (7-8 mm), a uz rubove može biti tanja.
Slijedi priprema kreme.
Mikserom umutite sir, vanilin šećer i šećer (ako ste ga odlučili dodati). Posebno umutite vrhnje za šlag, pa ga umiješajte u sirnu kremu. Preko ohlađene podloge od keksa premažite sirnu kremu i kolač ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne. Kolač možete ukrasiti sa šlagom, bobičastim voćem (borovnice, maline, kupine, višnje…), čokoladom ili preljevom – puno toga dobro ide na cheesecake. Prije posluživanja skinite obruč kalupa i poslužite u šnitama željene debljine.
Izvor: F. I.
Foto: pixabay