Dukat nastavlja pomagati stanovnicima Banovine stradalima u potresu pokretanjem projekta „Dukat za Banovinu – Mlijeka kap, dobrote slap“. Do kraja lipnja ove godine Dukat se odriče 50 lipa od svake prodane boce Dukat svježeg mlijeka za pomoć stanovnicima Banovine čiji su domovi stradali u potresu.

Dukat za Banovinu – Mlijeka kap, dobrote slap nastavak je djelovanja Dukata s ciljem pomoći Banovini. Tako je Dukat do sada stanovnicima Banovine donirao više od 15 tona mlijeka i mliječnih proizvoda. Nadalje, svojim je kooperantima – proizvođačima mlijeka donirao 50 tona stočne hrane i 6.000 m2 folije za zaštitu gospodarskih objekata, a početkom godine na račun državnog proračuna za akciju „Pomoć za obnovu nakon potresa“ uplatio je donaciju u iznosu od 500.000 kuna. Ona će biti uvećana za prihod kojeg se Dukat odriče od prodaje svježeg mlijeka u boci do kraja lipnja ove godine.

Dio prihoda od prodaje svježeg mlijeka kojeg se Dukat odriče u sklopu projekta „Dukat za Banovinu – Mlijeka kap, dobrote slap“ Dukat će uplatiti na račun Državne riznice otvoren za donacije financijskih sredstava u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“.

Tijek akcije i status prikupljenih sredstava moguće je pratiti na mrežnoj stranici www.DukatZaBanovinu.hr , a iznos donacije ažurira se svaki dan u podne.

Izvor: dukat.hr
Foto: dukat.hr