TikTok je platforma na društvenim mrežama za stvaranje, dijeljenje i otkrivanje kratkih videozapisa. Aplikaciju mladi koriste kao mogućnost izražavanja kroz pjevanje, ples, komediju i sinkronizaciju usana, a korisnicima omogućuje stvaranje videozapisa i njihovo dijeljenje u zajednici.

Ključna stvar koja bi se trebala zapamtiti kod TikToka je da ga djeca i tinejdžeri vole. Odrasli se često trude razumjeti smisao bilo čega u kulturi mladih koji nije bio dio njihovog odrastanja. To je novi način za generaciju Z da komunicira i komunicira. Od zore društvenih mreža, mladi su se slijevali s MySpacea na Facebook (dok ih roditelji nisu tamo slijedili) na Snapchat na Instagram, a sada na TikTok. Za generaciju Z telefon je produžetak njihova tijela.

Kad otvorite TikTok, automatski se reproducira novi videozapis. TikTok algoritam obično dobro obavlja posao odabirom videozapisa u kojem ćete uživati, na temelju vaše prošle povijesti gledanja. Budući da je svaki isječak vrlo kratak, videozapisi vam vjerojatno neće dosaditi, a ako vam se ne sviđa, lako možete prijeći na sljedeći. Neki tvrde da čin listanja videozapisa podsjeća na automat, a vi se neprestano “kladite” na ono što će se sljedeće pojaviti.

Ako nadgledate svoju djecu, koristite sigurnosne postavke i držite se pjesama koje već znate, TikTok može biti iskustvo prilagođeno djeci.

Ali TikTokov naglasak na popularnoj glazbi znači da mnogi videozapisi uključuju psovke i seksualne tekstove, tako da djeca nisu primjerene dobi za samostalno korištenje.

Izvor: F. I.