3. Mladifest u Hrvatskoj


Marijina Legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine u Petrinji organizira treći Mladifest u Hrvatskoj koji će se održati od 27. do 29. kolovoza, po uzoru na Mladifest u Međugorju.

U ovogodišnjem programu pod geslom „A ti stani sada da ti objavim riječ Božju!“ sudjelovat će brojni istaknuti predavači i mladi koji će podijeliti svoja svjedočanstva.

Prvog dana, u petak, 27. kolovoza program započinje u 15.30 sati, a sudjelovat će slovenski svećenik Ciril Čuš, kapelan iz Međugorja fra Zvonimir Pavičić, obitelj Špar koja će dati svoje svjedočanstvo te mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Nakon mise u 19 sati održat će se križni put ulicama razorenog grada kojeg su osmislili članovi Marijine legije. Svaku postaju čita jedan legionar koji će i svjedočiti svemu što je prošao nakon razornog potresa.

Program Mladifesta u subotu, 28. kolovoza započinje u 18 sati, a u 19 sati misu će predvoditi sisački biskup Vlado Košić. Nakon toga slijedi svjedočanstvo mladomisnika Rafaela Mlinara te koncert duhovne glazbe Alena Hržice i Vanesse Mioč.

Posljednji dan, 29. kolovoza započinje molitvom krunice u središtu Petrinje u 12.19 sati, točno osam mjeseci od razornog potresa. U programu nakon toga sudjelovat će p. Mihovil Filipović monfortanac na službi u Poljskoj te glazbenica Ivhanna Gil. Svetu misu u 19 sati predvodit će p. Ike Mandurić, a ovogodišnji Mladifest bit će zaključen euharistijskim klanjanjem.

Cijeli program moći će se pratiti na Facebooku i Youtube kanalu Mladifest Hrvatska, ali isto tako i na Maria Vision Međugorje TV.

Izvor: Sisačka biskupija