Predblagdansko vrijeme je već tradicionalno doba kada se svi trude „biti bolji“. U tom smo vremenu uglavnom svi osjetljiviji za potrebe drugih, osobito onih koji su najranjiviji i kojima je pomoć najpotrebnija.

U našem gradu postoji nekoliko godina Udruga koja se skrbi i pomaže majkama s djecom koje blago rečeno “život nije mazio”. Ostavljene, često i odbačene na milost drugih, u Udruzi Betlehem pronašle su dom, dom pun ljubavi i skrbi za sebe i svoju djecu. Kako su u udruzi sve volonteri i majkama se pomaže kroz donacije, podupire ih se da se osamostale i kasnije same vode brigu o svojoj obitelji.


No volonteri često uz najbolje napore ne mogu priskrbiti sve što za ovu kuću ljubavi i dječjih osmjeha treba. Zato su nam tu potrebni ljudi velikog srca. Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su tijekom godine pratili rad Udruge i bili s nama i u lijepim ali i u teškim trenucima.

Ovih dana posjetilo nas je nekoliko dragih ljudi. Učenici, roditelji i zaposlenici Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće ovih su dana prikupljali donacije za Udrugu Betlehem iz Siska. Priča o pomaganju počela je još prije četiri godine kad su tada maleni drugašići iz Budaševa, zajedno sa svojim roditeljima i razrednom učiteljicom Slunjski počeli pomagati Udrugu. Sve je počelo odricanjem od džeparca i kupovinom pelena za bebe te higijenskih potrepština za majke i djecu iz Udruge, a nastavilo se pomoći u nabavci drva za ogrjev, izvođenjem dječje predstave za djecu iz Udruge te drugim malim donacijama u namirnicama i odjeći.

Ono što je bilo malo, samozatajno djelo mališana, ostavilo je dubok trag. Posijano je dobro sjeme. Mališani su porasli i postali veliki petaši koji su dali inicijativu uoči ovog Božića i zajedno se svojom razrednicom Perhat Trepša pokrenuli akciju kojoj su se priključili i razredi matične te područnih škola. Odaziv je bio velik, a donacija je završila u pravim rukama.
Osim njih majke su posjetili iz Udruge Ruah te pojedini sugrađani.

Zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje i želimo vam radostan i blagoslovljen Božić.
Udruga Betlehem Sisak

Izvor: Udruga Betlehem Sisak