Zaklada „Viktorija“ za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti s područja Sisačko-moslavačke županije jučer je, 26. ožujka, u restoranu Cocktail II u Sisku organizirala Donacijsku večeru.

 

Upraviteljica Zaklade, Ivana Plavec, istaknula je kako je cilj večere prikupiti financijska sredstva za rad Zaklade. „ Svakodnevno komuniciramo s roditeljima i ispitujemo potrebe njihove djece jer nam je primarni cilj unaprijediti kvalitetu života naših malih junaka i rad Zaklade podignuti na višu razinu. Nadamo se da ćemo ovom inicijativom i aukcijom prikupiti dostatna sredstva kako bismo pomogli djeci koja su oboljela od zloćudnih i drugih teških bolesti s područja naše županije.“

Zahvalivši se donatorima i svima koji su pomogli u organizaciji večere, pozvala je goste i donatore da nastave i pratiti njihov rad i aktivnosti na internetskim stranicama Zaklade i da u budućnosti pomognu svojim donacijama.

Gosti Donacijske večere Zaklade „Viktorija“ bila je delegacija Hrvatskog nogometnog saveza predvođeni izbornikom reprezentacije Zlatkom Dalićem. HNS je kao glavni donator ovog hvalevrijednog događanja donirao pet potpisanih dresova naših reprezentativaca, srebrnih „Vatrenih“ s prošlogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji (Perišića, Vide, Lovrena, Rakitića i Modrića) te nogometnu loptu s autogramima reprezentativaca.

Plavec se zahvalila svima te istaknula kako su im na putu ka ostvarenju ovog humanog cilja zaista sva vrata bila otvorena i kako su svi subjekti kojima su pristupili za pomoć pri organizaciji i ostvarenju večere bili voljni donirati svoje proizvode i usluge.

Izbornik Dalić je istaknuo kako uvijek treba pohvaliti i podržati humanitarni rad te da je drage volje došao u Sisak. „Naša je obaveza da se odazovemo na ovakve akcije i da pomognemo koliko možemo“.

Viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza  podsjetio je i  na HNS-ovu Zakladu „Vatreno srce“ koja provodi različite humanitarne aktivnosti diljem naše zemlje.

Među gostima ove donatorske večere bio je i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković te župan Ivo Žinić sa svojim zamjenicima Ivanom Celjakom i Romanom Rosavcem te predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić.

U zabavnom dijelu večere nastupili su plesači iz plesnog kluba Top Step i učenici Glazbene škole „Frana Lhotke“  Sisak, a nakon aukcije predmeta goste je zabavljala grupa Ruswaj.