U subotu i nedjelju , 13.-14.04.2019., u Ivankovu održano je Državno prvenstvo u karate borbama za mlađe uzraste na kojem su nastupali Korina Klarić, Lana Golomboš , Lovro Vujić i Mislav Plesivčak

Lana Golomboš nastupala je u kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kilograma. Golomboš je nakon tri pobjede osigurala polufinalni meč u kojem je protivnicu iz Rijeke pobijedila s 10 razlike te tako ušla u samu završnicu Državnog prvenstva. Lana u finalnom meču ipak nije uspjela uzeti zlato, ali je zasluženo osvojila srebrnu medalju i postala viceprvakinjom države. 

Korina Klarić nastupala je u kategoriji učenice do 40 kilograma gdje je svojim “žestokim” borbama ugodno iznenadila svog trenera Igora Lovrekovića. Klarić se probila sve do četvrtfinala gdje je ipak zaustavljena. Klarić je kasnije imala šansu u borbi za broncu koja joj je ovog puta za dlaku izmakla te je završila kao sedma natjecateljica na Državnom prvenstvu što je veoma dobar rezultat.

Lovro Vujić natjecao se u kategoriji mlađih kadeta do 52 kilograma gdje se nije uspio probiti u borbi za odličje,  ali je svakako bio hrabar i borben. 

Mislav Plesivčak natjecao se u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kilograma gdje je žestoko krenuo u prvoj borbi gdje je pobijedio protivnika iz Splita. Mislav se kasnije nije uspio probiti u borbu za medalju, ali je na terenu dao sve od sebe te je njegov trener Igor Lovreković svakako zadovoljan njegovim radom na ovom Državnom prvenstvu.  

Izvor: KK “Tigar”