Vrijeme je došašća, Božić nam kuca na vrata. Još nikada ga nismo očekivali u ovakvim okolnostima.
Iako je vrlo teško nešto organizirati i poštivati sve propisane mjere, učenici u Strukovnoj školi su i ove godine u prostore škole unijeli duh Božića.
Vrijedne ručice cvjećara na nastavi Stručne prakse izradile su mnoštvo adventskih aranžmana, okitile bor ukrasima koje su same izradile. Najviše su truda uložili u izradu kamina od kartonskih kutija. Kartonske kutije su spajali i lijepili drvofiksom i vrućim ljepilom kako bi dobili osnovni oblik kamina. Da bi uljepšali kamin obložili su ga tapetom imitacije cigle. Puno truda, sati i dana su potrošili dok kamin nije osvanuo u svom najljepšem ruhu. U ložištu kamina posložili su komade drveta, a vatru dočarali led lampicama.

Okićen bor i imitacija kamina nalaze se u glavnom predvorju škole. Želja im je bila da ovaj Božić urede novu školu, ali sve se odigrava obrnuto od očekivanog. Ima tu nešto i nostalgično, ovo će biti lijepi oproštaj od stare škole, ipak zidovi su manje važni od onih koji žive i rade unutar prostora.

U hodniku ima jedna mala staklena vitrina koju su cvjećari također ukrasili adventskim aranžmanima. Nalaze se tu i mali šumski patuljci izrađeni od ukrasnog papira, vune i kartonskih tuljaca. Trenutno učenici idu u školu samo u dane kada imaju stručnu praksu, a teorijski dio prate u nastavi na daljinu. Kroz desetak dana bi se svi trebali vratiti, ako će dozvoljavati epidemiološka situacija.

Želja svih je da nastave zajedno u školi. Svim ljudima dobre volje koji slave u ove dane, sretan i čestit Božić. Ostajte zdravi.

Izvor: Sanjica Ladešić