Koncert mlade i perspektivne pijanistice Stele Beno u Sisku


U ponedjeljak, 11.9.2023. s početkom u 19.30h, u Dvorani rafinerijskog doma, Ante Kovačića 1, održati će se koncert mlade i perspektivne pijanistice Stele Beno.

Na programu su dijela Bacha, Beethovena, Rahmanjinova, Liszta i Kemfa.

Stela Beno rođena je u Zagrebu 18.1.1998. S glazbenom naobrazbom započela je u dobi od osam godina u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, u klasi prof. Marine Štambuk-Rinčić. Od petog razreda je učenica Glazbene škole Pavla Markovca u klasi prof. Jasne Reba.

Tijekom školovanja sudjelovala je na svim značajnijim koncertima škole, ujedno je i dobitnik brojnih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima: HDGPP, Zlatko Grgošević, Mladi Virtuozi, Pianoforte, Cittá di Gorizia te Aci Bertoncelj.

Aktivno je sudjelovala na seminarima renomiranih pedagoga: Srđana Čaldarovića, Nauma Gruberta, Rubena Dalibaltayana, Julie Gubajdulline, Vassilie Efstathiadou te Nine Patarčec.

Također je sudjelovala na međunarodnoj klavirskoj reviji Pegasus u Rogaškoj Slatini (Slovenija), te na koncertima razmjene učenika između glazbenih škola Pavla Markovca u Zagrebu i J. Du Pre u Minerbiu (Italija).

Trenutno je apsolventica na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lovra Pogorelića.

Ulaz na koncert je slobodan!