KANDIDAT ZA ŽUPANA IVAN CELJAK POSVETIT ĆE SE OBNOVI I RAZVOJU ŽUPANIJE


Ivan Celjak, kandidat HDZ-a za sisačko-moslavačkog župana ima 38 godina, magistar je prava, rođen i odrastao u Sisku. Na parlamentarnim izborima u srpnju prošle godine, kao jedan od predvodnika nove generacije HDZ-a, osvojio je velik broj preferencijalnih glasova te je izravno izabran u Hrvatski sabor s petog mjesta na listi u VI. Izbornoj jedinici. U Saboru je kao pravnik izabran u četiri saborska tijela – Mandatno-imunitetno povjerenstvo, Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, Odbor za zakonodavstvo i Odbor za pravosuđe. Celjak je sada uvjerljivi pobjednik prvog kruga izbora za župana Sisačko-moslavačke županije.

Jedan od fokusa Celjakovog programa svakako je Sisak kao županijsko središte i grad koji je uz Petrinju i Glinu, od većih središta u županiji, pretrpio ozbiljna razaranja u potresima. Vlada je zakonskim okvirom osigurala stopostotnu konstrukcijsku obnovu objekata stradalih od potresa, a Ivan Celjak će se prioritetno zalagati za kvalitetnu i transparentnu obnovu.

U Celjakovom programu je stoga i obnova bolnice u okviru kompleksa OB dr. Ivo Pedišić Sisak, izgradnja sisačke Ekonomske škole i obnova Glazbene škole Frana Lhotke. Sve škole oštećene u potresu trebaju biti obnovljene u što kraćem roku kako bi se učenici mogli vratiti nastavi i pritom biti sigurni. Planira dovršiti i učenički dom u Sisku.

Osim toga, program predviđa da se u bolnici dr. Ivo Pedišić ustanovi i Zdravstveno veleučilište Sisak. U toj obrazovnoj ustanovi studenti će kroz novi program visokoškolskog obrazovanja imati priliku učiti i izravno primjenjivati svoje znanje. Projektom Regionalnog centra kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računarstva Sisak će dobiti i novi srednjoškolski centar s opremom vrijednom 30 milijuna kuna i znatnu korist za učenike, ali i tvrtke koje će moći zapošljavati kvalitetno obrazovanu radnu snagu.

Celjakov program je velikim dijelom usmjeren prema učenicima, studentima i mladima općenito, jer su oni ti koji zaslužuju jednako dobre uvjete na području cijele Sisačko-moslavačke županije, kakve bi imali u nekoj drugoj, više razvijenoj hrvatskoj regiji. Kroz program stipendija svi redovni studenti s područja županije koji upišu prvu godinu fakulteta na potresom pogođenom području, početkom akademske godine dobit će jednokratnu naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna, a tu su i predviđene sportske stipendije. Na taj se način namjerava osigurati demografska, ali i gospodarska budućnost županije jer bez ostanka mladih i obrazovanih, razvoj nije moguć.

Građani su u prvom krugu pokazali da najviše vjeruju županu za pravi početak, Ivanu Celjaku. 30. svibnja stoga birajte 1 u drugom krugu izbora za župana!