Na poziv mještana Madžara posjetili smo za vikend ovo naselje u sastavu grada Siska, koje se osim po službenim nazivima ne može baš svrstati kao naselje gdje se u vidu razvoja komunalne infrastrukture Grad Sisak doista uključuje.
Na samom ulazu u Madžare već je vidljivo kako je prometnica u toliko lošem stanju da za one koji ne prolaze baš često, postoji velika opasnost od izazivanja štete na automobilu ali i ugrožavanja života na cesti. Pričaju nam mještani kako kod kiša kad se zapune rupe na cestama, ni ne može se vidjeti gdje se koje oštećenje nalazi.
Cesta je zadnjih par godina u toliko lošem stanju i ističu kako su upozoravali nadležne u Gradu Sisku.
.
.
Najviše se boje za djecu i ostale pješake
Cesta je dosta prometna, ovim dijelom voze i osobni automobili, traktori, kamioni, motocikli. Osim što je oštećena, puna rupa, malo je prostora za manevre kako bi se izbjeglo oštećenje na autu ali i izbjegli pješaci uz rub ceste.
Travnata površina uz rub ceste koja je u nadležnosti Grada Siska trenutno je također neodržavana i nepokošena što dodatno smanjuje vidljivost u prometu.
Za nedavne potrebe snimanja reklamnog spota uređen je dio u Madžarima samo do table Letovanci kao što je vidljivo na slici.
.
.
Mjesni odbor dostavio program rada koji uključuje oštećenu prometnicu
U programu rada Mjesnog odbora Madžari – Letovanci, od nadležnih u Gradu Sisku i i gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, za ovo su područje tražili između ostalog postavljanje natkrivenih autobusnih stajališta na autobusnim stanicama, rekonstrukciju ceste Komarevo  – Letovanci, koja je većim dijelom gradska, jedan dio županijska, pa se nejednoliko održava i u cijelosti je u izrazito lošem stanju.
Traže i održavanje ceste tijekom zimskih uvjeta. Problem se intenzivira u zimi kada se uslijed niskih temperatura dodatno pogoršavaju uvjeti na cesti, lokalne prometnice sporije se čiste pa se stanovnici ovoga dijela osjećaju kao građani 6. reda. Boje se koliko još treba proći vremena prije nego netko nastrada, a pitaju se i tko će im podmiriti velika oštećenja na autima?
Nadamo se da će apel koji su uputili mještani doći do gradske uprave i kako će gradonačelnica Ikić Baniček preuzeti odgovornost u rješavanju navedenih komunalnih problema.
U narednom ćemo razdoblju obrađivati i dalje teme po vašem prijedlogu, stoga nam se slobodno javite s vijestima iz vašeg kraja.
.