Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u prostoru Općine Velika Ludina nazočio potpisivanju ugovora o zajedničkom financiranju radova na cestovnoj infrastrukturi na području Općine. Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja kolničkog zastora županijske ceste Ž3130 na području Velike Ludine potpisali su načelnik Općine Dražen Pavlović i ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina.

Potpisivanju je nazočila Marijana Petir, saborska zastupnica koja je s ovog područja i koja je pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture inicirala uključivanje i Ministarstva, kako bi se zajedničkim financiranjem dionica ceste obnovila.
Obnavlja se dionica Mala Ludina-Kompator- Mustafina Klada. Vrijednost radova, kojima je obuhvaćeno 9 100 m ceste, je 10 milijuna kuna, od čega Velika Ludina 2 milijuna kuna, ŽUC 2 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, a 6 milijuna kuna su sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ovo će za stanovništvo puno značiti budući cesta ima dosta pukotina, povezuje čak tri županije i opterećena je svakodnevnim prometom auta, kamiona i školskog autobusa, a sigurnost djece, mještana i ostalih putnika je od iznimne važnosti.
Očekivani početak radova je srpanj 2022. godine, a završetak radova travanj 2023.godine.

Nakon potpisivanja ugovora župan je sa suradnicima obišao prometnicu na kojoj će se odvijati radovi te se sastao s voćarima koji na području općine proizvode velike količine voća koje se distribuiraju izvan naše županije i upoznao se s izazovima na koje nailaze, a izvijestio ih o mjerama u resoru poljoprivrede koje je Županija pokrenula.