U Budaševu, kao i u većini prigradskih naselja, postoje prometnice kojima je prijeko potrebna sanacija. Više je takvih ulica i cesta u ovom prigradskom naselju, no jedna se izdvaja zbog izuzetno lošeg i opasnog stanja u kome se nalazi.
Mještani Budaševa već dulje vrijeme imaju problem s prometnicom koja prolazi kroz Malo Budaševo. Ona je i više nego u lošem stanju.
Brojne rupe na samoj cesti onemogućavaju normalno odvijanje prometa za sve sudionike, kako vozače, tako i pješake.

Vozači u namjeri da zaobiđu rupe, često puta krivudaju cestom dovodeći u opasnost pješake, osobito djecu koja se kreću rubom prometnice obzirom da nema niti nogostupa.

Da ne govorimo o štetama koje vozači imaju na vozilima. Slomljene felge, potrgane ratkape i amortizeri samo su dio svakodnevne cijene koju plaćaju svi koji prometuju Malim Budaševom.
Mjesni odbor je uputio prvi dopis u kome obavještava (iako je to od prije poznato) gradske vlasti na loše stanje prometnica, između ostalog, i Malog Budaševa. Traži odgovor i rješenje problema. Odgovor iz grada nikad nije stigao.

Drugi dopis gradu Sisku upućen je 14. kolovoza. U njemu je gradu ponovno priopćeno kako je prometnica izuzetno loša i predstavlja opasnost za sve ljude, osobito za djecu – pješake.
Priložene su i fotografije asfalta. Odgovor na dopis nikad nije stigao. U međuvremenu stanovnici Malog Budaševa i osobno pitaju u gradu Sisku što će biti s prometnicom.
Prošli tjedan poslan je dopis u Hrvatske ceste s istim pitanjem. Hoće li biti odgovora – ne zna se. Hoće li bit rješenja problema – ne zna se.


Problem održavanja cesta nije političko pitanje, niti bi to smio postati. Cestom kroz Malo Budaševo ne voze se stranke, već mještani Budaševa i obližnjih mjesta. Dobar dio njih je apolitičan, ali svi oni podmiruju obaveze prema gradu Sisku putem prireza.
Stoga nećemo pretjerati kada kažemo da mještani zaslužuju saniranu i sigurnu prometnicu kojom će prometovati bez bojazni za sigurnost svojih najbližih i sebe samih, kao i vlastitih vozila.
Zbog čega ovakva situacija? Jesu li Budaševčani građani drugog reda??