Ove godine učenici Strukovne škole Sisak odlučili su napraviti izložbu radova od raznih plodova zemlje. Bilo je malo drugačije nego prijašnjih godina, bez pečenja kolača i ostalih delicija.

Zbog cjelokupne epidemiološke situacije uskraćena su veća okupljanja, no ipak su našli način kako izložiti svoje radove. Izložba je održana u prostoru školske knjižnice. Izloženi su razni aranžmani napravljeni od cvijeća uzgojenog kod kuće. Napunili su košarice raznim povrćem i voćem i na taj način potaknuli svijest o zdravoj prehrani. Od sušenog lišća koje je jesen obojila toplim bojama izrađeni su različiti vjenčići za vrata. Lišćem su ukrašavali savijene grančice od kupine, breze, vrbe i višnje. Našlo se tu i ponešto šumskih životinjica, pa su tikvice iskoristili za obitelj „Ježić“.

Izrađena je i lutkica „Jesenka“ koja upotpunjuje jedan od vjenčića za vrata. Vrijednim cvjećarima pridružile su se i djevojke, modne tehničarke, koje su svoje kreacije haljina pretvorile u jesensku sonatu. Da stare knjige nisu za baciti pokazalo se zaista točnim, jer je izrađen i bogat vjenčić upotpunjen jesenskim aranžmanom. U veselom ozračju i veoma lijepom druženju strukovnjaci su uživali u kreativnim radionicama kojih će biti još i to uskoro, jer dolazi najljepši mjesec u godini, prosinac.

 

Izvor: Sanjica Ladešić