Od 18. veljače 2020. u Holandskoj kući, Rimska ulica 10, možete pogledati izložbu „Industrijska baština Siska – prošlost i sadašnjost“.
Industrijska baština grada Siska na ovoj je izložbi prikazana s dva različita gledišta, spajajući prošlost i sadašnjost. Povijesni i tematski pregled industrijske baštine rad je ravnatelja Gradskog muzeja Sisak, dr. sc. Vlatka Čakširana, dok su prikaz sadašnjeg stanja dokumentirali fotografi Stanko Abadžić, Damir Matijević, Janko Belaj i Miroslav Arbutina. Kustosi izložbe su dr. sc. Vlatko Čakširan i Miroslav Arbutina.

Izložba naglašava važnost prepoznavanja i valorizacije vrijednosti industrijske baštine te nastoji potaknuti na razmišljanje o mogućnostima njenog iskorištavanja kao mogućeg generatora za razvoj grada Siska.

Izložba je do sada obišla nekoliko hrvatskih gradova, Osijek, Karlovac i Rijeku, a nakon inozemnog gostovanja u Bruxellesu do početka travnja 2020. bit će smještena u Holandskoj kući.

Izložba se može pogledati u radno vrijeme Holandske kuće, od utorka do petka od 10 do 18 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati.

Izvor: Gradski muzej Sisak