Velikoj većini nas, na spomen kokosa prisjetimo se pješčanih plaža, palmi i kokosa. Upravo zbog toga ova torta je pravi ljetni hit! Možete je ukrasiti i sezonskim voćem za dodatno osvježenje.

Za podlogu (kalup promjera 18cm):
– 50 g indijskih oraščića (suhih)
– 100 g mljevenih zobenih pahuljica
– 50 g kokosovog brašna
– 35 g kokosovih mrvica
– prstohvat soli
– 65 g otopljenog kokosovog ulja
– 55 g agavinog sirupa

Postupak: Mljevene indijske oraščiće i zobene pahuljice pomiješajte s brašnom i kokos mrvicama pa dodajte malo soli te ulje i agavin sirup. Oblikujte kompaktnu smjesu te utisnite u manji kalup. Neka se dobro ohladi u frižideru dok pripremate kremu.

Krema od čokolade:
– 1 konzerva kokosovog mlijeka (samo čvrsti dio, oko 170 g)
– 150 g bijele čokolade
– prstohvat soli

Postupak: Sve sastojke pomiješajte pa kuhajte na pari sve dok se ne povežu (čokolada ne smije prokuhati). Krema će biti tekuća ali svejedno ju prelijte preko podloge i ostavite u frižideru minimalno dva do tri sata da se stisne.

Krema od kokosa:
– oko 3 dl vode od kokosa (ono što vam je ostalo kad ste gornji čvrsti dio iz konzerve kokosovog mlijeka iskoristili za kremu od čokolade)
– 30 g agavinog sirupa
– 1 žličica bourbon vanilije
– 60 g kokosovog brašna
– 25 g tapioka škroba

Postupak: Vodu od kokosa zagrijte na laganoj vatri te dodajte agavin sirup i vaniliju. Kad se zagrijalo, dodajte kokosovo brašno (ne mrvice) te tapioku razrađenu u žlici vode. Miješajte dok ne prokuha, a zatim prelijte preko stisnute prve kreme. Toru ukrasite kokosovim mrvicama ili kokosovim listićima ili bobičastim voćem po želji.

Izvor: fitness.com.hr
Foto: pixabay.com