Već tradicionalno, 18. studenog u 18 sati i 11 minuta zvone sva zvona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Poziv je to na molitvu za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

„Dužina zvonjenja neka bude prikladna i upečatljiva (10 minuta), dovoljno jaka i trajna da pošalje poruku i istakne razliku uobičajenog zvona“, pozvao je u priopćenju za medije koje prenosi portal Bitno.net fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru.

Od samog početka Zvon za Vukovar podržava i sisački biskup Vlado Košić pa će večeras zvoniti zvona svih crkava i u Sisačkoj biskupiji.
„Prema već uobičajenoj tradiciji, a posebno ove godine o 30. godišnjici stradanja Vukovara i Škabrnje, pozivam sve župnike da, u crkvama i zvonicima koji nisu oštećeni u potresu, na dan 18. studenog 2021. godine u 18 sati i 11 minuta zvone u znak molitve za sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Neka se ujedine naše molitve za sve koji su u agresiji na Hrvatsku prije trideset godina izgubili živote, ali i zdravlje i svoje bližnje da nas utješi Gospodin, koji je Gospodar povijesti i Kralj neba i zemlje te svakom koji živi i umire čestito dade život vječan i neuništiv. Žrtva tolikih naših branitelja i stradalnika neka bude zalog bolje budućnosti naše Domovine!“

Izvor: Bitno.net, Sisačka biskupija
Foto: TZ grada Vukovara, Sisačka biskupija