Hrvatske su mjere proglašene jednima od najstrožih na svijetu: Možemo biti ponosni na veći dio stanovništva jer se drže pravila!


Apeliram na onaj manji postotak, koji se ponaša nonšalantno, da se drže pravila.

Hrvatske su mjere proglašene jednima od najstrožih na svijetu, ali Markotić smatra da su bile pravovremene. “Osobno bih preporučila da se svi samo drže tih mjera. Mislim da su one sad dovoljne i promišljene”, rekla je i dodala kako nam još treba samodiscipline.

“Koliko vidim kad se vozim, izgleda da zaista možemo biti ponosni na veći dio stanovništva jer se drže pravila. Sad apeliram na onaj manji postotak, koji se ponaša nonšalantno, da se drže pravila”, rekla je.

Smatra da se nije dogodio nagli rast teško oboljelih. “To nije nagli rast, to je 5 posto od ukupnog broja oboljelih. Zasad je to ispod očekivanja”, rekla je Markotić.

“Ovo je situaciija koju nitko nije doživio do 14., 15., 16. stoljeća i trebat će nam da se adaptiramo. Vjerujem da će stožeri dati bolje upute”, kazala je.

Napomenula je da je naš zdravstveni sustav jak bez obzira na velik broj liječnika u samoizolaciji. “Više puta sam rekla da ne želim dati ozbiljnije procjene. Možete imati pretpostavke, a svi se nadamo da uspijemo izdržati nekoliko tjedana. Virusi su čudni. SARS je tako protutnjao za 6 mjeseci pa nestao. Teško je vjerovati da će ovaj nestati, ali se nadam da će nas iznenaditi”, zaključila je Alemka Markotić.