HDZ SISAK: GRADONAČELNICA IKIĆ BANIČEK NE OBNAVLJA NIŠTA, PA ČAK NI KUĆICE ZA PSE KOJE SPOMINJE – VRTIĆ U GALDOVU GRADI SE UNATOČ TOME ŠTO GRAD SISAK NIJE OSIGURAO SREDSTVA


HDZ SISAK: GRADONAČELNICA IKIĆ BANIČEK NE OBNAVLJA NIŠTA, PA ČAK NI KUĆICE ZA PSE KOJE SPOMINJE
– VRTIĆ U GALDOVU GRADI SE UNATOČ TOME ŠTO GRAD SISAK NIJE OSIGURAO SREDSTVA

12. siječnja 2023., Sisak – HDZ Sisak današnju šetnju gradonačelnice Kristine Ikić Baniček s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem po Sisku smatra posve neprimjerenom, posebno u kontekstu neistinitih i napadačkih izjava koje je gradonačelnica pritom izrekla medijima.
Građanima Siska odavno je jasno da gradonačelnica Ikić Baniček, SDP i njihovi koalicijski partneri ne znaju planirati ni provoditi nikakve projekte, a posebno ne složene kao što su projekti obnove. Uz to, kad je potrebno financiranje, gradska se vlast prvenstveno okreće kreditima i poskupljenju komunalija, a gradska blagajna svejedno zjapi prazna.

Sva aktivna gradilišta u Sisku rezultat su rada Sisačko-moslavačke županije i Vlade RH, pa tako i Galdovo gdje se gradonačelnica danas hvalila vrtićem i školom u nastanku. Projekt izgradnje vrtića u Galdovu te energetska obnova vrtića Različak i Maslačak ustvari će se realizirati zahvaljujući sredstvima putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, sredstvima koje je osigurala Vlada Republike Hrvatske, unatoč neradu i nebrizi gradske vlasti.

Nesuradljiva gradonačelnica Kristina Ikić Baniček jedan je od glavnih razloga zašto u Sisku nema više pozitivnih promjena i kvalitetnih projekata. Zbog njenih osobnih političkih stavova i animoziteta prema drugim, u realizaciji projekata uspješnijim strankama, gradonačelnica redovito odbija dijalog, a potom napada sve ostale kako ništa ne rade. Pritom spominje kako „neki nisu ni kućicu za pse napravili“, u stilu nekadašnjeg stranačkog kolege i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Siščani bi bili sretni da gradonačelnica za samu sebe može ustvrditi da je napravila ili obnovila istu, a njen problem s „birokratima opsjednutim papirima“ zasigurno potječe iz činjenice da nije stručna izraditi nikakvu dokumentaciju, niti spremna traženu dostaviti nadležnim institucijama kad se to od nje traži.

Zaključno, građane sigurno zanima kojim će se projektima gradonačelnica sljedeći put pohvaliti u prezentaciji ili izvješću o radu koje će vjerojatno opet biti odbijeno.

Nadajmo se samo da neće u pomoć morati ponovno zvati predsjednika države kako bi pokušala svojim nevjerojatnim izjavama dati neki legitimitet i prizvuk ozbiljnosti.