Sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček Županijski sud u Zagrebu izrekao je novčanu kaznu od 10 tisuća kuna iz razloga što nije željela USKOK-u dati podatke koje ju je tražio kako bi istražio sumnje u kriminal u gradu koji ona vodi. U slučaju da i nakon ove kazne odbije dati istražiteljima tražene podatke,  gradonačelnici može biti određen i zatvor.
Pripoćenjem na ovu temu, a koje u cijelosti prenosimo,  oglasio se Klub vijećnika HDZ, HSLS, HKS.

“Kao i zagrebačku gradsku upravu, proteklog tjedna sisačku gradsku upravu pretresao je USKOK, o čemu su progovorili službenici, dok se gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) nije pojavljivala u javnosti.
Zanimljivo je da je USKOK ušao i u gradsku ustanovu Športsko rekreacijski centar. Sisačka gradonačelnica iza sebe ima nekoliko prijava, a najveća poznata afera je „Kopa beach“ u kojoj su procurili mailovi u javnost gdje se sisačka gradonačelnica založila da posao demontiranja pruge vrijedne 10 milijuna kuna dobije baš udruga koja se tek osnovala, a čelni ljudi su bili bliski suradnici sisačke gradonačelnice.
Nepoznata je sudbina i novca i pruge. Nestali su bez traga.

Krije li se u gradskoj upravi dokumentacija o nezakonitim radnjama sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček?

Uz dizanje 50 milijuna kuna kredita za infrastrukturne projekte nepoznanice su oko slučaja famozne preplaćene Ledene dvorane Zibel, koja je ugovarana po sistemu ključ u ruke, a samo izvan ugovora ključ u ruke sisačka je vlast (SDP) sklapala dodatne milijunske ugovore. Zanimljivo je i da je najveće investicijske projekte na području Siska radila jedna te ista tvrtka, razlamao se projekt izgradnje Ledene dvorane na dvije uporabne cjeline kako bi se ugovorilo još dodatnih poslova u vrijednosti 10 milijuna kuna. Više se ne može pratiti koliko je zapravo koštala izgradnja dvorane 50 ili čak preko 60 milijuna kuna?!
Siščani su tako dobili dvoranu čija je cijena ostala skrivena od javnosti, dvoranu kojoj se već popravljao tek novo postavljeni krov, zidali dodatni zidovi, dvoranu koja nema ugovorom zajamčenu opremu, rasvjetu, dvoranu koju ne mogu koristiti sva sisačka djeca, već samo ona koju pusti sisačka gradonačelnica, ovisno o tome kojem sportskom klubu pripadaju.

Još je nekoliko suspektnih projekata u vrijeme SDP-ove vlasti kao što su energetska učinkovitost javne rasvjete grada Siska, vrijednosti 28 milijuna kuna s PDV-om, postavljanje direktora sisačkog Vodovoda gdje se gradonačelnica u poruci dopisuje s predsjednicom gradskog vijeća i otkriva ime novog direktora prije završenog natječaja. Potom popločavanje ulice Stjepana i Antuna Radića koje je već nekoliko puta moralo biti sanirano, građevinski zahvati na Športsko rekreacijskom centru Sisak, popravak krova, nabavka palmi, tobogana i slično.

Postavlja se pitanje iz kojeg razloga sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček opstruira rad hrvatskog pravosuđa i ne dopušta uvid u službenu dokumentaciju. Iz razloga što nije predala traženu dokumentaciju USKOKU, Županijski sud u Zagrebu donio je presudu da kao odgovorna osoba sisačka gradonačelnica plati kaznu u iznosu od 10.000 kuna, a ako i nakon toga ne postupi po zahtjevu i preda dokumentaciju, može se kazniti zatvorom do izvršenja.

Ovo nije prvi slučaj da SDP-ova gradonačelnica ne poštuje sudske odluke, sjetimo se pravomoćne presude u slučaju sisačkog hokejskog kluba Siscia i djece koja su prosvjedom tražila svoja prava, a koja im je sisačka gradska vlast uskratila.
Za osobu koja je vrlo agresivna i glasna u nastupima, u svom slučaju kada treba predati dokumentaciju kojom se pojašnjavaju postupci vođenja grada, SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček postaje vrlo tiha i s velikim strahom od pravosudnih organa koristi instrument žalbe ne bi li odgodila neizbježno.

Sve afere i sumnje u kriminal sisačke gradske vlasti tijekom dugog osmogodišnjeg mandata dovele su pred zid sisačku političarku jer je u velikoj opasnosti i upitan tek započeti novi četverogodišnji mandat Kristine Ikić Baniček.
Situacija je vrlo jednostavna, ukoliko ne dostavi dokumentaciju, sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček odlazi u zatvor. Sisačka javnost predugo čeka rasplet ove situacije, što skriva ona koja neprestano prstom ukazuje na druge, a svoje dokumente drži pod ključem? Čega se boji Kristina Ikić Baniček?”, stoji u priopćenju Kluba vijećnika.