Gimnazijsku ekipu koja je proteklog vikenda boravila u Zadru povodom obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva činile su tri maturantice – Melita Hajdarović, Klementina Kovačić i Tia Sertić, volonterke s najvećim brojem volonterskih sati u protekle dvije školske godine i koordinatorica školskih volontera profesorica Marijana Milas.

Organizatori natječaja i spomenute manifestacije Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj imali su za cilj podržati uključivanje mladih u razne vidove pomaganja drugima i promovirati ideju filantropije među mladima. Na natječaju su odabrali ukupno 15 pobjedničkih projekata osnovnih i srednjih škola koje su, osim plaketama “Otisak srca” i “Dobrota nas veže i spaja”, nagradili i novčanim nagradama namijenjenima provedbi nagrađenih inicijativa i modela, a koji se trebaju realizirati do svibnja iduće godine.

Sisačko moslavačka županija imala je u Zadru najbrojniju ekipu, jer su uz Gimnaziju Sisak, u kategoriji osnovnih škola nagrađene O.Š. Budaševo, Topolovac – Gušće i O.Š. Jabukovac, Petrinja.

Nagrade su dodijeljene na središnjoj proslavi 28. rujna 2019. u sklopu svečanoga programa u Hrvatskoj kući filantropije u zadarskom IMPACT centru, uz zabavan interaktivni program usmjeren djeci i mladima koji se odvijao u centru grada. Tu su djeca i mladi mogli sudjelovati u radionicama o zdravim stilovima života, likovnim radionicama na kojima su kreirali svoje poruke na temu dobrote i čovjekoljublja itd.

Gimnazijski projekt Veliko srce malog volontera zamišljen je kao svojevrstan edukativni model interdisciplinarnog pristupa i korelacije umjetničkog područja, građanskog odgoja i drugih međupredmetnih tema, koji bi mladima i djeci na neposredan način približio ideju, svrhu i moguće načine volontiranja, kao i drugih vidova filantropije.

https://zaklada.civilnodrustvo.hr/knowledge/odrzano-sredisnje-obiljezavanje-tjedna-filantropije-u-zadru  https://zaklada.civilnodrustvo.hr/knowledge/dodjeljene-nagrade-dobrota-nas-veze-i-spaja-i-otisak-srca